ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

Ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για τη λήψη προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας

«Η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά»

Ήδη εδώ και καιρό διανύουμε την αντιπυρική περίοδο και όσο το καλοκαίρι προχωράει οι αρμόδιοι παίρνουν ολο και περισσότερα μέτρα προστασίας προς αποφυγήν πυρκαγιάς σε όλη την Ελλάδα. Από την πλευρά του ο Δήμος Αμαρουσίου φροντίζει για την σωστή ενημέρωση και πρόβλεψη στην περιοχή.

Σε συνέχεια σχετικών επιστολών που έχει αποστείλει η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αμαρουσίου προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για την επιτακτική ανάγκη για την αποψίλωση και τον καθαρισμό τους, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε δήλωσή του επισημαίνει: «Ο καθαρισμός των ιδιόκτητων οικοπέδων αποτελεί νομική υποχρέωση βάσει της 4/2012 πυροσβεστικής διάταξης και του άρθρου 433 του ποινικού κώδικα και πρωτίστως σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο. Όλοι πρέπει να συμβάλουμε, ομοίως Δήμος και πολίτες, στη μείωση των παραγόντων που προκαλούν πυρκαγιά. Η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης για το θέμα αυτό αναφέρει: «Καλούμε τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να συμμορφωθούν σύμφωνα με όλα όσα αναφέρει η επιστολή που τους έχει κοινοποιηθεί. Σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 προβλέπονται κυρώσεις και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε κοινωνικά επιζήμια στάση».

Show More

Related Articles

Back to top button