ΘέατροΝέαΕιδήσεις

”Garamond 12” της Μαρίας Δριμή σε σκηνοθεσία Sergei Okunev στο Θέατρο Πορεία

Μετά το Νυχιάνγκ και το Labor, το έργο ”Garamond 12” της Μαρίας Δριμή, ένα ακόμη δείγμα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Πορεία από τις 24 Απριλίου για 12 μόνο παραστάσεις. Το ”Garamond 12” που πήρε τον τίτλο του από μια… γραμματοσειρά, προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία.

Το έργο ”Garamond 12” πραγματεύεται τα θέματα της ταυτότητας, του απογαλακτισμού και της δειλίας απέναντι στη ζωή, της υποστηρικτικής και ενίοτε πνιγηρής σχέσης μητέρας-παιδιού, της αποδοχής του εαυτού, της άρνησης παραδοχής της πραγματικότητας, των ζωτικών προτύπων, της έκθεσης του καλλιτέχνη, της αδυναμίας να ακολουθήσουμε έναν «ενδεδειγμένο» τρόπο ζωής, της φιλίας, της ερωτικής επιθυμίας.

Ο Μαρκ Χάντερ, ένας ταλαντούχος ανερχόμενος συγγραφέας, πάσχει από αγοραφοβία και ζει διαρκώς κλεισμένος στο σπίτι μαζί με την υπερπροστατευτική μητέρα του και προσκολλημένος στην ανάμνηση του πρόωρα χαμένου θείου του. Αν και κάθε μυθιστόρημά του δημιουργεί αίσθηση στους κριτικούς και βρίσκει μεγάλη απήχηση στο κοινό, ο ίδιος αδυνατεί να εκτεθεί ως καλλιτέχνης με του όρους του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων.

Όταν η πίεση από τον εκδότη του, τα ΜΜΕ και το κοινό γίνεται αφόρητη, προσλαμβάνει τον Τζέικ, ένα εξωστρεφές alter ego του, για να παρουσιάζεται ως Μαρκ στο κοινό, πλάθοντας έναν «ιδανικό» εαυτό και ένα γοητευτικό αντικείμενο πόθου. H εμφάνιση μιας νεαρής επίδοξης συγγραφέως στη ζωή του Τζέικ, φέρνει τον Μαρκ σε αδιέξοδο, αφού είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα. Το τέλος είναι τραγικό αλλά και λυτρωτικό.

Όπως με την Έμιλυ Λουΐζου για το Labor, έτσι και τώρα το θέατρο Πορεία απευθύνθηκε σε έναν νεαρό σκηνοθέτη, τον Sergei Okunev, απόφοιτο της περίφημης Σχολής Gitis.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Μαρία Δριμή

Σκηνοθεσία: Sergei Okunev

Συνεργάτις στη δραματουργία: Ελένη Κουτσιούμπα

Σκηνικά – κοστούμια: Αλέγια Παπαγεωργίου

Μουσική/ηχητικός σχεδιασμός: Panú

Χορογραφία: Κατερίνα Φώτη

Φωτισμοί: Ναυσικά Χριστοδουλάκου

Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Ρεμεδιάκη

Βοηθός Ενδυματολόγου: Αλεξάνδρα – Αναστασία Φτούλη

Κατασκευή μαριονέτας: Βασιλική Τσιλιγκρού

Φωτογραφίες – Trailer: Χρήστος Συμεωνίδης

Διανομή:

Μπεθ: Μαρία Ζορμπά

Μαρκ: Αλέξανδρος Μαυρόπουλος

Τζέικ: Χάρης Τζωρτζάκης

Κάρεν: Σίλια Μπισιώτη

Εισιτήρια

Τιμές:

A’, Β’ ζώνη: 15 ευρώ

Γ’ ζώνη: 12 ευρώ

Εκπτωτικά εισιτήρια*: Senior (άνω των 65), φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑΜΕΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας, εισιτήριο συνοδού ΑΜΕΑ: 12 ευρώ

Κάθε Δευτέρα: Νεανικό (κάτω των 22), παρέα 5 – 9 άτομα, κάτοικος γειτονιάς: 10 ευρώ

Προσφορά προπώλησης: Όλα τα εισιτήρια στην τιμή των 10 ευρώ έως την ημέρα της πρεμιέρας

Σε συγκεκριμένες θέσεις με σειρά προτεραιότητας, απαραίτητη είναι η επικοινωνία με το ταμείο του θεάτρου για τα εισιτήρια ΑΜΕΑ.

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις

Προπώληση

viva.gr

11876, WIND, Public, MediaMarkt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Spot Τεχνόπολη, YOLENI’S

Show More

Related Articles

Back to top button