ΔήμοιΗράκλειοΝέαΕιδήσεις

Ηράκλειο – Αναπλάσεις σε 17 πλατείες και παιδικές χαρές

«Καμπάνια» ανάπλασης σε 17 συνολικά κοινόχρηστους χώρους, πλατείες και παιδικές χαρές, ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ομορφύνουν την πόλη, ανανεώνοντας και τονώνοντας το πράσινο, αναβαθμίζοντας και προσθέτοντας υποδομές, έτσι ώστε οι δημότες, μικροί και μεγάλοι, να χαίρονται τη γειτονιά τους, ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού που η έξοδος από το σπίτι είναι συχνότερη, όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα ανανεώσει και θα εμπλουτίσει το πράσινο στις πλατείες με νέα δένδρα, που ταιριάζουν στο αστικό περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της πόλης, γκαζόν, ενώ παράλληλα θα εγκαταστήσει και νέες υποδομές όπως: αυτόματα και «έξυπνα» συστήματα ποτίσματος, ηλιακά παγκάκια και φωτισμούς, κιόσκια κ.ά. Την ίδια στιγμή, σε παιδικές χαρές του Ηρακλείου θα ανανεωθεί ο εξοπλισμός όπως τα παιχνίδια, το δάπεδο, η περίφραξη, οι βοηθητικές κατασκευές κτλ

Οι παρεμβάσεις ήδη ξεκίνησαν από την Καναπίτσα και ολοκληρώνονται στην πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηρώς Κωνσταντοπούλου, Μενελάου και Τερτσέτη. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν: πλατεία 25ης Μαρτίου, πλατεία Ελευθερίας – Παπαφλέσσα, κοινόχρηστος χώρος Σωκράτους και Χλόης, πλατεία Μακεδονίας, πάρκο οδού Πεύκων, παιδική χαρά Μουσών και Κουντουριώτη, παιδική χαρά Πρασίνου Λόφου (σκεπαστό Αττικής οδού), παιδική χαρά Κολοκοτρώνη και Τριπόλεως, παιδική χαρά Κολοκοτρώνη και Βίτσι, παιδική χαρά Αγίου Λουκά, παιδική χαρά Νυμφών και Ήρας, παιδική χαρά Βούλγαρη και Αμοργού, παιδική χαρά Χρυσανθέμων και Ελπίδος, παιδική χαρά Μενελάου και Τερτσέτη, παιδική χαρά Καζαντζάκη και Λογοθετίδη, παιδική χαρά Σωκράτους και Χλόης, παιδική χαρά Γράμμου και Σπύρου Μελά, παιδική χαρά Ποσειδώνος και όπου αλλού χρειαστεί στην πορεία.

Τα έργα αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων γίνονται με χρήματα που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον άξονα της «Αστικής Αναζωογόνησης», χωρίς δηλαδή να επιβαρύνουν το δημοτικό ταμείο και τους δημότες, τονίζει η δημοτική αρχή.

«Η πόλη μας αλλάζει. Γίνεται πιο όμορφη, πιο πράσινη, πιο λειτουργική. Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις. Μετά την ολοκλήρωση της κάθε ανάπλασης, σας καλώ να συμμετέχετε και εσείς σε αυτή την αλλαγή. Άλλωστε η πόλη μας είναι το μεγάλο μας σπίτι και οφείλουμε όλοι μαζί να την προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε την ωραία της εικόνα. Για το Ηράκλειο, για τη πόλη μας, για το σπίτι μας, για τη ζωή μας», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου.

Show More

Related Articles

Back to top button