ΚοινωνίαΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Εκπαίδευση: Μπαράζ στάσεων εργασίας για αποχή από την αξιολόγηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «μάχη» του εκπαιδευτικού κόσμου ενάντια στην ψευδεπίγραφη αξιολόγηση και την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας μετά και τους εκβιασμούς της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, την περασμένη εβδομάδα για προσφυγή -για πολλοστή φορά- στα δικαστήρια.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης έχει προκηρύξει για επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας (πρώτη ή δεύτερη βάρδια εργασίας) για σήμερα, αύριο και μεθαύριο, στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-2, σε υλοποίηση της σχδετικής απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ.

Καθηγητές, δάσκαλοι αλλά και αλληλέγγυοι γονείς μαθητών και πολίτων καταγγέλλουν τα σχέδια της κυβέρνησης για μια διαδικασία κατηγοριοποίησης και τιμωρίας με σκοπό την εξαφάνιση της ατομικής πρωτοβουλίας και την προώθηση της «αυθεντίας» των στελεχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το απόγευμα τα εκπαιδευτικά σωματεία καλούν το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο εκδήλωσης, στην οποία θα παραστεί ο πρωθυπουργός, επικρίνοντας σφοδρά την «φιέστα Κεραμέως και Μητσοτάκη», η οποία στόχο έχει να διαφημίσει την «καταστροφική αντιεκπαιδευτική τους πολιτική».

Οι σημερινές κινητοποιήσεις έρχονται μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες της περασμένης Πέμπτης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και αλλού στο πλαίσιο απεργίας με υψηλή συμμετοχή. Στην πρωτεύουσα είχαν διαδηλώσει τουλάχιστον 6.000 εκπαιδευτικοί, μαθητές και σπουδαστές της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, που ένωσαν τις φωνές του με τους διαμαρτυρόμενους στον χώρο του Πολιτισμού. Στη συμπρωτεύουσα η πορεία είχε φτάσει το Αρχαιολογικό Μουσείο ως ένδειξη στήριξης του αγώνα κατά της μετατροπής των πέντε μεγάλων μουσείων της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Show More

Related Articles

Back to top button