ΠολιτικήΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Εκλογές 2023: Οι θεματικές ενότητες του debate – Ποιοι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν

Την Τετάρτη 10/5

Την Τετάρτη 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων, εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Οι θεματικές ενότητες της τηλεμαχίας θα είναι οι εξής:

Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση.

Εξωτερική πολιτική και Άμυνα.

Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια.

Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος.

Περιβάλλον και Ενέργεια.

Θα υπάρχει και έκτος γύρος, στον οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να κάνουν την καταληκτική τους τοποθέτηση για όποιο θέμα εκείνοι επιθυμούν.

Όπως αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Διακομματική, η κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό, με follow up από 15 δευτερόλεπτα έως 45 δευτερόλεπτα, με συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

Οι δημοσιογράφοι που θα βρεθούν απέναντι στους πολιτικούς αρχηγούς

Δημοσιογράφοι από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας θα υποβάλλουν ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς, στη διάρκεια του debate, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο της ΕΡΤ.

Τον Alpha θα εκροσωπήσει ο Αντώνης Σρόιτερ, τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης, τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα.

Την Πέμπτη 4 Μαΐου αναμένεται να συνατηθούν οι εν λόγω δημοσιογράφοι στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες του debate.

Ενδεχομένως, να πραγματοποιηθεί κλήρωση για να καθοριστεί η σειρά των ερωτήσεων.

Show More

Related Articles

Back to top button