ΥγείαΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

ΕΙΝΑΠ: «Τραγική υποστελέχωση» στο Νοσοκομείο της Νίκαιας

Την «τραγική υποστελέχωση» στο Νοσοκομείο της Νίκαιας καταγγέλει η ΕΙΝΑΠ.

Ειδικότερα, η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά, εντοπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Παθολογοανατομικό, το Κυτταρολογικό και το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, «το Παθολογοανατομικό τμήμα, το οποίο αναλαμβάνει πάνω από 15.000 βιοψίες το χρόνο, λειτουργεί μόνο με 3 μόνιμους γιατρούς και 1 επικουρικό σε σύνολο 5 οργανικών θέσεων».

«Λόγω του όγκου δε των περιστατικών έχει ήδη γίνει αίτημα για αύξηση των οργανικών θέσεων στις 7, ώστε να αποφεύγονται οι επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των βιοψιών, που μπορεί να φτάσουν τους 5 μήνες!

Όσον αφορά στο Κυτταρολογικό τμήμα, απειλείται με κλείσιμο καθώς ο μοναδικός μόνιμος γιατρός συνταξιοδοτείται σε 2 μήνες!

Τέλος, στο Ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί πρόβλημα και στην τακτική εφημερία του νοσοκομείου αλλά και στις εφημερίες, όπου η συμβολή του απεικονιστικού ελέγχου είναι απαραίτητη. Στο τμήμα υπερήχων λοιπόν υπηρετούν 3 μόνιμοι γιατροί, ενώ υπηρετούσαν 8, στο τμήμα αξονικού τομογράφου 5, ενώ ήταν 12 και στο κλασικό ακτινολογικό μόνο 2 μόνιμοι γιατροί!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περιστολή της τακτικής λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, στον οποίο πλέον δεν γίνονται εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς (οι οποίοι με μαθηματική ακρίβεια σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα), τις καθυστερήσεις στην εφημερία αλλά και στην πραγματοποίηση εξετάσεων σε νοσηλευόμενους ασθενείς και φυσικά την εξουθένωση του προσωπικού».

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί:

Άμεση στελέχωση και των 3 τμημάτων με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Show More

Related Articles

Back to top button