ΠολιτικήΝέαΕιδήσεις

Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας από το Ειδικό Δικαστήριο.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, το 2016.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού, αναγνωρίζοντάς του τα προβλεπόμενα ευνοϊκά μέτρα.

Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά σημείωσε πως δεν επιθυμεί την αναγνώριση ελαφρυντικών. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η προβλεπόμενη ποινή κατ’ ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων. Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.

Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ασθενεί. Υπενθυμίζεται πως η κ. Σμυρλή είχε εισηγηθεί την απαλλαγή και των δύο κατηγορουμένων. Η ίδια είχε υποστηρίξει ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Νίκος Παππάς δεν τήρησε τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού, προσθέτοντας πως με κανέναν τρόπο δεν ευνοήθηκε η συμμετοχή της εταιρείας του Ιωάννα Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

Show More

Related Articles

Back to top button