ΠολιτισμόςΚηφισιάΔήμοιΕιδήσεις

Εγκαίνια της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

Στο καταπράσινο κι ολάνθιστο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 η λιτή τελετή εγκαινίων της 66 ης Ανθοκομικής Έκθεσης της πρώτης μεγάλης εκδήλωσης μετά τον covid-19.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του, ευχαρίστησε όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την Ανθοκομική Έκθεση, και ιδιαίτερα όλους εκείνους που επέτρεψαν να διεξαχθεί η έκθεση όπως η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας για την έκθεση επεσήμανε:

«εφέτος η γιορτή των λουλουδιών στην κηπούπολη της Αττικής νικά τον φόβο. Έτσι περνά στην ιστορία, ως αντάξια της ιστορίας της, συμβολίζοντας και την επανέναρξη των δραστηριοτήτων. Aυτό που βλέπετε ολόγυρα σας, είναι το προϊόν της πόλης μας. Εδώ μετατρέπουμε την παράδοση των παππούδων κηπουρών στα παλιά αρχοντικά, σε δυναμική τεχνογνωσία και σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Eίναι η μικρή συμβολή στον εθνικό στόχο της πρωτογενούς παραγωγής».

Ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε επίσης στους περιβαλλοντικούς στόχους του Δήμου μας (επέκταση της ανακύκλωσης, σχέδιο δράσης αειφόρου ενέργειας, ενεργειακές κοινότητες κ.α). Δεν παρέλειψε να τονίσει για μια ακόμη φορά την αντίθεση του Δήμου σε κάθε μορφής διόδια.

Ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, αναφέρθηκε όχι μόνο στη δύσκολη φετινή χρονιά για την παραγωγή λόγω της υγειονομικής κρίσης αλλά και στα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να
στηρίξει τους παραγωγικούς τομείς της χώρας που επλήγησαν.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως σε πείσμα των καιρών και του κορονοιού ξεκίνησε τη λειτουργία της η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μια μέρα πριν την ημέρα του περιβάλλοντος. Απαντώντας στον Δήμαρχο Κηφισιάς, για το θέμα των διοδίων
τόνισε πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή τους και πιστεύει πως θα βρεθεί λύση.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε την ενσωμάτωση στα σχολεία μας μιας νέας θεματικής για το περιβάλλον προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν δεξιότητες ζωής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για ανθισμένη αφετηρία μιας νέας περιόδου με τη βεβαιότητα ότι τα πήγαμε καλά και ευχήθηκε σε όλους ένα ανθισμένο καλοκαίρι.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε πως βγήκαμε από την πανδημία με τα λιγότερα τραύματα, με τη χώρα μας να έχει τις δυνάμεις για ανάπτυξη και επανεκκίνηση. Αναφερόμενος στο θέμα των διοδίων, επεσήμανε πως η ομόφωνη απόρριψη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα διόδια, ήταν απόφαση που ελήφθη με κριτήριο τον σεβασμό στη βούληση των τοπικών κοινωνιών και των Διοικήσεών τους.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης τόνισε «Η προσέλευση του κοινού είναι εντυπωσιακή αυτές τις πρώτες μέρες λειτουργίας της έκθεσης, γεγονός που επιβραβεύει την προσπάθεια του Δημάρχου μας για να λάβουμε την άδεια διεξαγωγής της.Ήταν μια κοινή επιθυμία, όχι μόνο των δυο μας, αλλά όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα και των πολιτών».
Ο κ. Παντελεάκης ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του ΔΣ, τις υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς, τους παραγωγούς, τους υπαλλήλους και συνεργάτες της Ανθοκομικής για την καθημερινή προσπάθειά τους καθώς και τους πολίτες που στηρίζουν την έκθεση.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων συνοδευμένος από τον Δήμαρχο Κηφισιάς και από τους επίσημους καλεσμένους. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ξενάγηση των παρευρισκομένων στα περίπτερα της έκθεσης.

Τη λιτή τελετή εγκαινίων χαιρέτισε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Κωνσταντίνος
Ζαχαριάδης, και Αναστασία- Αικατερίνη Αλεξοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του ΙΓΕ Νικόλαος Θυμάκης, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, πρόεδροι συλλόγων και τοπικών φορέων και πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Η εκδήλωση των εγκαινίων άνοιξε με την παρουσία δύο παραδοσιακών μόνιππων στην κεντρική είσοδο του Άλσους και έκλεισε με τα  πυροτεχνήματα που φώτισαν τον Κηφισιώτικο ουρανό. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Τζένη Κρουσταλλακίδου. Αμέτρητα λουλούδια, μυρωδικά και φυτά στο Άλσος Κηφισιάς εγκαινίασαν για άλλη μία χρονία το σημαντικό αυτό θεσμό.

Show More

Related Articles

Back to top button