ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Δ.Θωμαΐδου: “Με αναπτυξιακό πρόσημο ο προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας”

Εγκρίθηκε, μέσω της τηλεδιάσκεψης, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας για το 2023, σύμφωνα με την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και κατόπιν έγκρισης από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

“Ως δημοτική αρχή θέσαμε ως απόλυτη προτεραιότητα τη χρηστή διοίκηση και διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, με αποκορύφωμα την έγκριση για τρίτη συνεχή χρονιά των μειωμένων δημοτικών τελών κατά 10% για όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά του Δήμου μας”, σημειώνεται από το γραφείο Τύπου της δημάρχου.

Χαρακτηριστικό του νέου προϋπολογισμού, όπως τονίζεται, είναι η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ, το Πράσινο Ταμείο και τα προγράμματα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και το Ε.Π. «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», «απόρροια του σωστού προγραμματισμού και της συστηματικής δουλειάς, που πλέον θέτει σε τροχιά υλοποίησης έργα όπως η ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών και κυρίως των σχολικών εγκαταστάσεων, η συντήρηση και ανακαίνιση αθλητικών εγκαταστάσεων, η αξιοποίηση κοινοχρήστων χώρων πρασίνου, αναψυχής, παιδικών χαρών, η μέριμνα για το περιβάλλον και την αστική πανίδα, καθώς και την αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών από τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας», όπως αναφέρεται.

Η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο και τις όποιες αρνητικές συνέπειες από την ενεργειακή κρίση, η δημοτική αρχή, με αίσθημα ευθύνης, κατέθεσε έναν προϋπολογισμό με αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα. Συνεχίζουμε το έργο μας με σχέδιο, όραμα και σεβασμό στον πολίτη, πιστοί σε όσα υποσχεθήκαμε για να καταστεί η Νέα Ιωνία μια σύγχρονη, βιώσιμη και ανθρώπινη πόλη να ζει κανείς”.

Show More

Related Articles

Back to top button