ΑθήναΔήμοιΕιδήσεις

Δύσκολη η προσαρμογή των Αθηναίων στο “Μεγάλο Περίπατο” – Αυξημένη κίνηση στους δρόμους

"Κοκκίνισαν" οι χάρτες του Google από το πρωί

Με το σχέδιο για τον Μεγάλο Περίπατο να έχει ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες, από σήμερα η οδός Πανεπιστημίου στενεύει κατά το ήμισυ από το ύψος της Βουκουρεστίου έως την Αιόλου.

Εκατομμύρια Αθηναίοι αλλά και επισκέπτες της πρωτεύουσας καλούνται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες κυκλοφορίας με το πρόγραμμα να βρίσκεται ακόμα σε πιλοτική μορφή με πιθανές αλλαγές ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Ωστόσο σήμερα παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο Κέντρο της Αθήνας με τους οδηγούς να προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα μορφή του κεντρικού δρόμου.

Οι δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας είναι κοκκινισμένοι στους χάρτες της Google ήδη από νωρίς το πρωί με την κίνηση να φτάσει “στο κόκκινο”.

Από νωρίς το πρωί είναι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι όπως: η άνοδος της Συγγρού από τον Άγιο Σώστη, η Βασιλίσσης Αμαλίας και η Πανεπιστημίου, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Καλλιρρόης, η Αλεξάνδρας.

Το σχέδιο περιλαμβάνει έναν σύγχρονο ποδηλατόδρομο, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένο με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, που θα καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.

Επίσης διαμορφώνεται ένας πεζόδρομος, που θα καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στον οποίο θα υπάρχουν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες. Ακόμη θα υπάρχει μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ τα υπόλοιπα οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.

Εργαζόμενοι του Δήμου και της Αστυνομίας βρίσκονται στους δρόμους για συστάσεις και πληροφορίες προς τους πολίτες και μένει να δούμε στην πράξη την προσαρμογή στις νέες συνήθειες και πως θα λειτουργήσει και τις επόμενες ημέρες η εφαρμογή του περίφημου σχεδίου του “Μεγάλου Περιπάτου”΄στην πράξη.

Show More

Related Articles

Back to top button