Αγία ΠαρασκευήΚοινωνία

Το βίντεο της ημέρας: Για ένα…μονόκερο διέκοψε η μικρή τη συνέντευξη της μαμάς της στο BBC

Η επίκουρη καθηγήτρια υγειονομικής πολιτικής στο  London School of Economics, Δρ. Κλερ Γουέναμ, έδινε συνέντευξη στο  BBC όταν η κόρη της, η οποία προσπαθούσε από ώρα να τραβήξει την προσοχή της, μπήκε μπροστά στην κάμερα για να δείξει στη μητέρα της το καλλιτέχνημά της με έναν…πολύχρωμο μονόκερο.

Η Δρ. Γουέναμ είχε ερωτηθεί από τον δημοσιογράφο για τα τοπικά lockdown και συνέχισε να μιλά στο δημοσιογράφο αφήνοντας την κόρη της να διαχειριστεί το σόβαρο και… επείγον ζήτημα του πού θα τοποθετήσει τη ζωγραφιά της μόνη της. Η μικρή απτόητη δοκίμαζε σε ποιό ράφι ταιριάζει καλύτερα ο μονόκερός της μη μπορώντας να λύσει το δίλημμά της.

Τότε ο δημοσιογράφος επενέβη και γελώντας ρώτησε το όνομα της μικρής οπότε και της απήυθηνε το λόγο λέγοντας: “Σκάρλετ, νομίζω ο μονόκερός σου πηγαίνει καλύτερα στο κάτω ράφι”. Έπειτα η μικρή ρώτησε το όνομα του δημοσιογράφου και μετά ικανοποιημένη αποχώρησε από την κάμερα αφήνοντας τη μητέρα της να ολοκληρώσει τη συνέντευξή της.

Το βίντεο έγινε viral. Η εικόνα της εργαζόμενης που συνδυάζει καριέρα και οικογένεια και η πρόκληση που δημιούργησε η δουλειά από το σπίτι μαζί με τη γλυκύτητα της μικρής Σκάρλετ είναι αυτό που έκανε το βίντεο τόσο δημοφιλές.

Ωστόσο, κανείς δε σχολίασε την εξαιρετική διαχείριση από μέρους του δημοσιογράφου Κρίστιαν Φρέιζερ. Δεν αγνόησε το παιδί, πόσω μάλλον δεν ενοχλήθηκε από την παρουσία του. Με χιούμορ προσέγγισε μία κατάσταση κάνοντάς την… μέρος της συνέντευξής του.

Η εξισορρόπηση οικογένειας και καριέρας παρουσιάζει δυσκολίες για τις εργαζόμενες μητέρες ακόμη και σήμερα που η θέση των γυναικών στον επαγγελματικό τομέα στις χώρες του δυτικού κόσμου έχει βελτιωθεί αρκετά. Η πλήρης αποδοχή της μητρότητας ως ένα ακόμη στοιχείο που συμβάλλει στην προσωπικότητα της γυναίκας στον επαγγελματικό χώρο και όχι ως δυσκολία στις επαγγελματικές της επιδόσεις είναι σημαντικό βήμα. Ακριβώς αυτό δηλαδή που έκανε ο Κριστιαν Φρέιζερ…

Δείτε το χαριτωμένο βίντεο παρακάτω:

 

https://www.youtube.com/watch?v=On5o9R-EgOc

Μετά τη συνέντευξη η Δρ. Γουέναμ ανέβασε φωτογραφία με την κόρη της λέγοντας «αποφασίσαμε ράφι για τον μονόκερο», και ευχαριστώντας «όλους για τα καλά τους λόγια που κανονικοποιούν την ισορροπία του εργαζόμενου γονιού για την οποία τόσοι πολλοί κάνουμε ζογκλερικά εν μέσω πανδημίας».

Show More

Related Articles

Back to top button