ΠολιτισμόςΜουσικήΨυχαγωγίαΕιδήσεις

Δωρεάν στο Youtube η συναυλία με τον Λεωνίδα Καβάκο να ερμηνεύει Μπαχ στην Επίδαυρο

Η προβολή της συναυλίας εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο μεταδόσεων, που θα περιλαμβάνει σημαντικές συναυλίες και μουσικές παραστάσεις από το πρόγραμμα του 2020

Η θερινή συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου με έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ στην Επίδαυρο, είναι τώρα δωρεάν για όλους στο κανάλι του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Youtube. 

Το μουσικό γεγονός που άνοιξε τα Επιδαύρια του 2020 και θυμούνται όλοι με θαυμασμό θα παραμείνει διαθέσιμο online έως και το απόγευμα της Κυριακής.

Το βράδυ της 27ης Ιουλίου, ο Λεωνίδας Καβάκος στάθηκε μόνος του στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου ερμηνεύοντας έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ σε μια εμβληματική στιγμή για τα 65 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου αλλά και για την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Κατερίνας Ευαγγελάτου, που, με την πρόσκληση του κορυφαίου βιολονίστα στην Επίδαυρο, εγκαινίασε ένα διαφορετικό βίωμα των φεστιβαλικών χώρων, μια αντισυμβατική «κατοίκησή» τους.

Καλωσορίζοντας εορταστικά το νέο έτος την Πρωτοχρονιά, το Φεστιβάλ προσφέρει για 48 ώρες την προβολή αυτής της μοναδικής συναυλίας, που έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν στην Επίδαυρο.

«Στο μεγαλύτερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου, τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού, ο Λεωνίδας Καβάκος μοιράστηκε μαζί μας μια σπάνια μουσική προσευχή. Σε μια εποχή που χρειαζόμαστε συλλογικά την ανάταση, το Φεστιβάλ διασχίζει το 2020 χαρίζοντας στο Κοινό αυτή τη μυσταγωγική στιγμή – σαν δώρο εξευμενισμού και ελπίδας για το 2021 που έρχεται.»

Η προβολή της συναυλίας εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο μεταδόσεων, που θα περιλαμβάνει σημαντικές συναυλίες και μουσικές παραστάσεις από το πρόγραμμα του 2020.

Συντελεστές

Λεωνίδας Καβάκος, βιολί
Σχεδιασμός φωτισμού, Ελευθερία Ντεκώ
Σύμβουλος ήχου, Jonas Niederstadt
Ηχολήπτης, Γιώργος Καρυώτης

Πηγή: Lifo.gr

Show More

Related Articles

Back to top button