ΑπόψειςΕιδήσεις

Πρόδρομος Νικηφορίδης για Μεγάλο Περίπατο: “Παρακαλώ να με μουτζώσετε, σας το επιτρέπω”

Το σχόλιο του βραβευμένου αρχιτέκτονα για το σχέδιο που αλλάζει την Αθήνα

Την δική του αιχμηρή άποψη για το σχέδιο του «Μεγάλου Περίπατου» αφήνει σε ανάρτησή του ο –βραβευμένος για την ανάπλαση της Παραλίας Θεσσαλονίκης- αρχιτέκτονας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, λίγο πριν ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του και στο Σύνταγμα από το Σάββατο.

Προτρέποντας όποιον διαβάζει τη δημοσίευση του να τον… μουτζώσει ελεύθερα σε περίπτωση που επιβραβεύσει ποτε τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπελογιάννη, αφήνει σαφείς αιχμές για την πρόταση που δέχτηκε με τον συνεργάτη του Bernard Cuomo να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό του Μεγάλου Περιπάτου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αναρωτήθηκαν τι ζουν».

«Ο δημόσιος χώρος έχει ανάγκη από σοβαρότητα. Δεν παίζουμε στο δημόσιο χώρο» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόδρομος Νικηφορίδης στην ανάρτησή του.

Φωτογραφία από τη βραβευμένη πρόταση Rethink Athens του Πρόδρομου Νικηφορίδη και του Bernard Cuomo

Ακολουθεί η σχετική δημοσίευση:

«Σε περίπτωση που στις επόμενες μέρες βγω από το Δημαρχείο της Αθήνας και δηλώσω περιχαρής για το πόσο ανοιχτός, απλός, καταδεκτικός, ευγενής κλπ κλπ είναι ο Δήμαρχος της, παρακαλώ να με μουτζώσετε, σας το επιτρέπω! Πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η “εύκολη επαφή”! πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η “επιπολαιότητα” και η βιασύνη! Παρέσυρε ένα σχεδόν ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο, παρέσυρε σοβαρούς δημοσιογράφους, άφαντοι και οι εκπρόσωποι μας. Όταν από το ευρύτερο περιβάλλον μας ζήτησαν να κάνουμε προτάσεις για αυτό που γίνεται στην Αθήνα κοιταχτήκαμε με τον Bernard Cuomo και αναρωτηθήκαμε τι ζούμε! Αρνηθήκαμε ευγενικά. Ο δημόσιος χώρος έχει ανάγκη από σοβαρότητα. Δεν παίζουμε στο δημόσιο χώρο. 

 

Show More

Related Articles

Back to top button