ΧαλάνδριΔήμοιΕιδήσεις

Δωρεάν μάσκες στο Χαλάνδρι για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Παρά την άποψη της υπουργού Παιδείας ότι θα πληρώνουν γονείς και εκπαιδευτικοί για τη μάσκα στα σχολεία, ο δήμος Χαλανδρίου θα τις μοιράσει δωρεάν σε όλους

Να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια θέλει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, και γι’ αυτό με απόφασή του ο δήμος θα προμηθευτεί τον απαραίτητο αριθμό μασκών και θα τις δώσει δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων του Χαλανδρίου.

Όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, με έκτακτη απόφαση της οικονομικής επιτροπής την Πέμπτη, 20 Αυγούστου, αποφασίστηκε η προμήθεια επαρκούς ποσότητας μασκών για το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων του δήμου.

Σημειώνει, επίσης, ότι η απόφαση αυτή, σε συνέχεια της παράδοσης μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο του Μαΐου, υπογραμμίζει την προτεραιότητα που έχει για όλους μας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Ο Σίμος Ρούσσος τονίζει ότι η διανομή μασκών από τον Δήμο, δεν υποκαθιστά την υποχρέωση της πολιτείας για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση περισσότερων αιθουσών και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, ωστόσο μαζί με τα επιπλέον μέτρα για την καθαριότητα,τις απολυμάνσεις κλπ μπορεί να συμβάλει στην προστασία των μαθητών χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους.

Κατόπιν της ανακοίνωσης του Χαλανδρίου για τη χορήγηση μασκών, η κυβέρνηση εσπευσμένα διά του υπουργού Εσωτερικών, εξήγγειλε έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ώστε να αντιγράψει το παράδειγμα του Χαλανδρίου.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr,  tvxs.gr
Show More

Related Articles

Back to top button