ΑπόψειςΚόσμος

Stratfor: Η σύρραξη Ισραήλ -Χαμάς είναι η αρχή ενός πολέμου των Ευρωατλαντιστών με το Ισλάμ

Πόσο πιθανή είναι η εξάπλωση του πολέμου στην Μέση Ανατολή?

«Οι τωρινές μάχες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ δεν είναι απλά μία ακόμη όξυνση της παλιάς σύρραξης. Είναι η αρχή ενός πολέμου των Εύρωατλαντιστών με το Ισλάμ», σημειώνουν οι αναλυτές του αμερικανικού Ιδρύματος στρατηγικών μελετών Stratfor, μεταδίδει το site Pravda.Ru. Όταν το Ισραήλ σε απάντηση στην προκλητική επίθεση της Χαμάς κατά των πολιτών του θα προβεί σε σκληρή απάντηση, σκοτώνοντας μουσουλμάνους, θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος του Ισλάμ. Έτσι, είναι πιθανό, να γίνουν πραγματικότητα οι παλιές προφητείες που μιλούν για “θάλασσες φωτιάς και ποταμούς αίματος”, προφητείες για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, επισημάνει το Stratfor.

Τα κράτη της Μέσης Ανατολής μπορεί να μην ενεργοποιήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους, όμως είναι βέβαιο ότι θα βοηθούν τους Παλαιστίνιους στα logistics, θα στείλουν όπλα και θα παρέχουν πληροφορίες.

Αναμφίβολα, η Παλαιστίνη θα έχει την αμέριστη πολιτική συμπαράσταση από πλευράς Ιράν, Συρίας, Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Ομάν, Κουβέιτ και Ιράκ. Από την αντίπαλη πλευρά θα υπάρχει συστράτευση Ισραήλ, ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας. Ισπανίας, Ολλανδίας και Γερμανίας.

Οι αναλυτές του Stratfor θεωρούν ότι η Ρωσία, όπως και η Κίνα, θα κρατήσουν αυστηρή ουδετερότητα, ενώ η Τουρκία θα στηρίξει τις θέσεις των Παλαιστινίων.

Οι αναλυτές της γεωπολιτικής σημειώνουν ότι και η Ευρώπη θα εισπράξει το αντίτιμο της σύρραξης. Εκατομμύρια μουσουλμάνων έχουν μεταναστεύσει στην Γηραιά Ήπειρο. Είναι μία κολοσσιαία δύναμη που ήδη κάνει συλλαλητήρια υπέρ της Χαμάς (σε μερικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν απαγορευτεί).

Στις 7 Νοεμβρίου οι πιστοί του Ισλάμ γιορτάζουν το Νέο Έτος. Μερίδα τύπου των δυτικών χωρών εκφράζει ανησυχία για την πιθανότητα εντάσεων που θα προκαλέσουν οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ευρώπη. Πολλοί Ευρωπαίοι εβραϊκής καταγωγής, ανήσυχοι, εγκαταλείπουν την Ευρώπη, μέχρι τη στιγμή που τα πράγματα θα ηρεμήσουν.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button