ΠολιτισμόςΝέαΕιδήσεις

Το KinderDocs για 7η σερί χρονιά στο Μουσείο Μπενάκη

Το KinderDocs επέστρεψε για 7η χρονιά στο Μουσείο Μπενάκη με μια επιλογή από νέα βραβευμένα ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία και ένα φεστιβαλικό πρόγραμμα με ταινίες και δράσεις για όλη την οικογένεια!

Το φετινό KinderDocs δομούν 2 πυλώνες:

Καθημερινές εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τις 17 Οκτωβρίου 2022 έως τον Απρίλιο 2023 πραγματοποιούνται κατόπιν κράτησης στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 και στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Περιλαμβάνουν προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ που ολοκληρώνεται με ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 9-17 ετών μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Υλοποιείται επίσης και online για σχολεία εκτός Αθηνών.

Φεστιβάλ KinderDocs 2023 με νέες ταινίες, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μάρτιου 2023 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138 με προβολές, συζητήσεις, εργαστήρια και δράσεις για όλη την οικογένεια και όλους εσάς που αγαπάτε την τέχνη του ντοκιμαντέρ.

Το KinderDocs υποστηρίζουν τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, idfa (Ολλανδία), DOXS Ruhr και DOXS! (Γερμανία).

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Επιμέλεια εκπαιδευτικού υλικού για σχολεία: Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγος

Show More

Related Articles

Back to top button