ΑθήναΔήμοιΕιδήσεις

Δράση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στη Νεάπολη Εξαρχείων την Κυριακή

Κυριακάτικες παρεμβάσεις καθαριότητας κάθε εβδομάδα σε διαφορετική Δημοτική Κοινότητα

Μία ακόμα πολύ μεγάλη συντονισμένη Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας έγινε εχθές από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Επικεντρώθηκε σε δρόμους και πεζοδρόμια της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, στην Νεάπολη Εξαρχείων που από νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι σκουπίστηκαν σχολαστικά, καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν για να παραδοθούν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Οι άνθρωποι της Καθαριότητας «σάρωσαν» δρόμους που τις εργάσιμες μέρες και ώρες δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανάλογες επιχειρήσεις καθαριότητας λόγω αυξημένης κυκλοφοριακής επιβάρυνσης.

Οι Κυριακάτικες παρεμβάσεις καθαριότητας ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο και καλύπτουν μικρούς και μεγαλύτερους δρόμους, μίας, κάθε φορά Δημοτικής Κοινότητας.  Πρόκειται για μια δράση που πλέον καθιερώθηκε και η οποία έχει ενταχθεί στο αναβαθμισμένο και διαρκώς εξελισσόμενο με προμήθειες νέων μηχανημάτων, συνολικό σχέδιο καθαριότητας της πόλης όπως καθημερινά αναπτύσσεται στις 129 γειτονιές της.

«Όλες οι Κυριακές του χρόνου είναι αφιερωμένες στην καθαριότητα. Είναι οι επιχειρήσεις που βλέπουν πλέον όλοι οι Αθηναίοι στη γειτονιά τους. Γιατί είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλες επιχειρήσεις έχουν μπει στην καθημερινότητα της πόλης. Και γιατί η καθαριότητα έγινε τρόπος ζωής για την Αθήνα» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι δρόμοι και οι πεζόδρομοι που σαρώθηκαν την Κυριακή στη Νεάπολη Εξαρχείων ήταν οι εξής:

Ασκληπιού, Χ. Τρικούπη, Ιπποκράτους, Μαυρομιχάλη, Πατρ. Φωτίου, Αγ. Ισιδώρων, Κορώνης, Λ. Κατσώνη (Ασκληπιού – Φαναριωτών), Ζ. Πηγής (Σμολένσκυ – Αραχώβης), Διδότου (Ζ. Πηγής – Ιπποκράτους), Πρασσά, Τσιμισκή (Χ. Τρικούπη – Ιπποκράτους), Αργ. Δημοκρατίας (Χ. Τρικούπη – Λασκάρεως), Λασκάρεως (Αργ. Δημοκρατίας – Λ. Αλεξάνδρας), Καλλιδρομίου (Ασκληπιού – Ιπποκράτους), Δερβενίων (έως Ζ. Πηγής), Βαλτετσίου, Μεθώνης (από Μαυρομιχάλη), Ναυαρίνου (Χ. Τρικούπη – Ιπποκράτους)

Show More

Related Articles

Back to top button