Αγία ΠαρασκευήΚηφισιάΔήμοιΠαπάγου-ΧολαργόςΕκπαίδευσηΕιδήσεις

Διαδικτυακή συνάντηση «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στην Σχολική Κοινότητα στην συνεχιζόμενη πανδημία»

Η Π.Ε. Βορείου Τομέα συνδιοργανώνει διαδικτυακή συνάντηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας με θέμα «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας  στην Σχολική Κοινότητα στην συνεχιζόμενη πανδημία»

Η Περιφέρεια Αττικής κα συγκεκριμένα η Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών μαζί με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας συνδιοργανώνουν διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης για τις / τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων και  τους Γονείς & Κηδεμόνες των μαθητών/-τριών των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων του Βορείου Τομέα με θέμα: «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας  στην Σχολική Κοινότητα στην συνεχιζόμενη πανδημία», την Πέμπτη 8/4/2021 στις 18:00.

Τη διαδικτυακή συνάντηση, την οποία υποστηρίζουν τα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας -ΟΚΑΝΑ του Βορείου Τομέα: «Αργώ» των Δήμων Παπάγου Χολαργού – Αγ. Παρασκευής, «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς και «ΙΡΙΔΑ» του Δήμου Ν. Ιωνίας, θα χαιρετίσει ο  Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Με πρωτοβουλίες και δράσεις όλο το διάστημα της πανδημικής κρίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η διοίκηση της Περιφέρειας σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της Εθνικής προσπάθειας όχι μόνο ως προς την αναχαίτιση του Covid19 αλλά και ως προς τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας στη ζωή και την ψυχική υγεία των πολιτών. Η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας στη σχολική κοινότητα είναι ένα μεγάλο θέμα και η γνώμη αλλά και η καθοδήγηση των ειδικών είναι πολύ σημαντική ενόψει της επόμενης μέρας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

-Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

-Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Β.Τ.Α, Λουκία Κεφαλογιάννη

ΟΜΙΛΙΕΣ:

«Η βία προς τον Άλλον -προβολή του “εχθρικού” εαυτού μας στην πανδημία του αόρατου εχθρού».

Εισηγητής: Χάρης Καραμπέτσος, Ψυχίατρος Παιδιών & Εφήβων, Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Χολαργού Παπάγου – Αγ. Παρασκευής – ΟΚΑΝΑ

«Η σημασία της  ψυχικής ανθεκτικότητας και η φροντίδα των  εκπαιδευτικών σε συνθήκες COVID-19».

Εισηγήτρια: Αρχοντούλα Αλεξάκη, Κονωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας, Στέλεχος Πρόληψης του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» -ΟΚΑΝΑ.

«Η  έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας στο ρόλο του γονιού σε καιρούς πανδημίας».

Εισηγήτρια: Ελένη Πλεξίδα, Ψυχολόγος ΜΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ίριδα» του Δήμου Ν.Ιωνίας –ΟΚΑΝΑ.

Την Ημερίδα θα συντονίσει η Ειδική σύμβουλος για θέματα Πρόληψης Εξαρτήσεων από εξαρτησιογόνες ουσίες, ψυχικών εξαρτήσεων και εθισμού της Περιφέρειας Αττικής, Γεωργία Πίσπα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα ανοίγετε έναν browser (google chrome, Mozilla Firefox κτλ) και πληκτρολογείτε www.zoom.us

Στην συνέχεια επιλέγετε το “join” που βρίσκεται πάνω δεξιά και ακολουθείτε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Όταν σας ζητηθεί το “meeting id”, εισάγετε: 723 098 4374

Όταν σας ζητηθεί το “password”, εισάγετε: 562840

Show More

Related Articles

Back to top button