ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Καταγγελία από Γεωργιανό ότι έτρωγε ξύλο στη Γ.Α.Δ.Α ως “ύποπτος” για τη δολοφονία Καρολάιν- Τι απαντά η ΕΛ.Α.Σ

Πυρά και από την αλβανική κοινότητα – ότι «για άλλη μία φορά τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν με ιδιαίτερο μένος τα στερεότυπα του “ξένου, μετανάστη εγκληματία”, τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην ελληνική κοινωνία».

Η Ελληνική Αστυνομία και οι συνδικαλιστές της υποστηρίζουν ότι γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι ο σύζυγος ήταν ο δράστης του φονικού στα Γλυκά Νερά, αυτό διαλαλούν τις τελευταίες ημέρες στα κανάλια, απλώς δεν το αποκάλυπταν και δούλευαν συστηματικά ώστε να «δέσουν» πλήρως την υπόθεση.

Αν όμως το γνώριζαν από την αρχή, γιατί προσπαθούσαν επί τετραήμερο να αποσπάσουν μια ψεύτικη ομολογία από έναν Γεωργιανό που συνέλαβαν στα σύνορα, ζητώντας του να πει ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος της Καρολάιν;

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, αυτό κατήγγειλε το βράδυ της Παρασκευής 18 Ιουνίου ο ίδιος ο Γεωργιανός στο δεύτερο δημοφιλέστερο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γεωργίας (Imedi TV). Την επομένη, δηλαδή, της ομολογίας του γυναικοκτόνου από την Αλόννησο. Ο 36χρονος μίλησε στις ειδήσεις του «Imedi TV» μέσα από τη φυλακή του Κορυδαλλού, περιγράφοντας τον εφιάλτη που έζησε.

«Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν “Εσύ τη σκότωσες”. Μετά έμαθα ότι τη σκότωσε ο άντρας της και ότι με κατηγορούσαν για κλοπή. Δεν έχω καμία σχέση με καμία κλοπή. Είχα μόνο πλαστά χαρτιά».

Το ρεπορτάζ έκανε γνωστό ότι η γεωργιανή πρεσβεία ζητά να μάθει μέσω δικηγόρου γιατί ο 36χρονος παραμένει ακόμα στη φυλακή. Θελήσαμε να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία, προκειμένου να πληροφορηθούμε αν πράγματι έχει αναλάβει τη νομική βοήθεια του κρατούμενου, αλλά χθες ήταν κλειστή.

«Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 36χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη στους Κήπους του Εβρου να προσπαθεί να την “κοπανήσει” στη Βουλγαρία. Ο πιλότος θα κληθεί στη ΓΑΔΑ για αναγνώριση», έγραφε το «Πρώτο Θέμα» στις 18 Μαΐου. Χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος μήνας, να αλλάξουν κατά το δοκούν οι εθνικότητες των αδίστακτων ληστών με τις καθημερινές διαρροές από «έγκυρες αστυνομικές πηγές», για να εξιχνιαστεί μετά την ομολογία του συζύγου η στυγερή δολοφονία. Και χρειάστηκε να ανατρέξουμε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων της Γεωργίας για να μάθουμε την τύχη του ανθρώπου που παραμένει ακόμα κλεισμένος στη φυλακή διότι, εκτός από πλαστά χαρτιά, έχει -σύμφωνα με όσα του προσάπτει η Αστυνομία- διαπράξει κάποια κλοπή.

Η μαρτυρία του δαρμένου Γεωργιανού αλλά και οι έντονες διαμαρτυρίες της αλβανικής κοινότητας -ότι «για άλλη μία φορά τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν με ιδιαίτερο μένος τα στερεότυπα του “ξένου, μετανάστη εγκληματία”, τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην ελληνική κοινωνία»- κλυδωνίζουν συθέμελα τις εκ των υστέρων διαβεβαιώσεις για τον ύποπτο πιλότο. Αραγε πρώτη φορά φορτώνει η Αστυνομία ανεξιχνίαστες εγκληματικές πράξεις στις πλάτες σεσημασμένων ή μη παραβατών του νόμου;

Γεωργιανή Κοινότητα

«Τα εγχώρια ΜΜΕ να επανορθώσουν για τον επαναλαμ­βανόμενο δημόσιο διασυρμό μας»

Χθες το απόγευμα, οι εκπρόσωποι της Κοινότητας της Γεωργιανής Διασποράς εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας αρχικά τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της Καρολάιν και συγχαίροντας την Αστυνομία που διαλεύκανε το έγκλημα.

Και προσθέτουν: «Επιθυμούμε να εκφράσουμε τη μεγάλη μας λύπη για την κάλυψη των γεγονότων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ζητάμε την αντίδραση της πολιτείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών τα ΜΜΕ δεν σταμάτησαν να αναφέρονται σε πιθανούς υπόπτους με εθνικό προσδιορισμό. Ο συλληφθείς συμπατριώτης μας υπέστη διαπόμπευση, ψυχικές και σωματικές βλάβες, δίχως καν να έχει καταδικαστεί για καμία από τις κατηγορίες που του προσάπτονται ή προσάπτονταν. Η κάλυψη των γεγονότων από τα ΜΜΕ κατάφερε μόνο να δημιουργήσει και να σπείρει πανικό και μένος, τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην ελληνική Κοινωνία. Αναμένουμε τα εγχώρια ΜΜΕ να επανορθώσουν για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Γεωργιανής Κοινότητας στην Ελλάδα, ασκώντας προπαγάνδα, χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο. Συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα και είναι καιρός να σταματήσει και να επιβληθούν ποινές σε όσους δεν υπηρετούν το επάγγελμά τους σωστά».

 

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση μετά την πολύ σοβαρή καταγγελία του Γεωργιανού.

Στην ανακοίνωσή του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ απαντά αναφέροντας πως σε βάρος του άνδρα είχαν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή σε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στο Πικέρμι και στη συνέχεια σημειώνεται ότι εξετάστηκε και για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να προσπαθεί να εξέλθει από τη χώρα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων. Διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχαν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην οικία τους στο Πικέρμι.

Για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης (σχετ. το από 18-05-2021 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής).

Ο συλληφθείς εξετάστηκε και από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση των Γλυκών Νερών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δε ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

Με πληροφορίες από την “Εφημερίδα των Συντακτών” και το ethnos.gr

Show More

Related Articles

Back to top button