ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Διαδοχικές συναντήσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ με ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΠ-ΟΤΑ και Σωματείο Σχολικών Καθαριστών – Καθαριστριών

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου είχε σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, διαδοχικές συναντήσεις με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ, το Δ.Σ. της ΠΟΠ ΟΤΑ και προέδρους των Σωματείων Σχολικών Καθαριστών – Καθαριστριών.

Παρών στις συναντήσεις ήταν και ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ έθεσαν μεταξύ των άλλων το αίτημα για κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των οργανικών κενών των δήμων και την ανάκληση της διάταξης περί υποχρεωτικής άσκησης ενδίκων μέσων από τους δήμους, διότι αυτό αντιβαίνει στο άρθρο 102 του Συντάγματος περί διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειάς τους.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΠ ΟΤΑ έθεσαν το αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, καθώς και για άμεση έναρξη της λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας. Ζήτησαν, επίσης, να ισχύσουν τα μέτρα προστασίας για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, καθώς και να συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων στη σύνταξη του νέου Κώδικα Υπαλλήλων Δήμων και Κοινοτήτων.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων Σχολικών Καθαριστών – Καθαριστριών ζήτησαν την παρέμβαση της ΚΕΔΕ για προβλήματα που άπτονται των εργασιακών σχέσεων των 13.000 περίπου εργαζομένων του κλάδου, την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ για κάλυψη των θέσεων κατά την επόμενη σχολική χρονιά και τη μετατροπή των συμβάσεων από μερικής σε πλήρη απασχόληση με την αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαβεβαίωσε όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η ΚΕΔΕ στηρίζει και παρεμβαίνει διαχρονικά υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στους δήμους, τους οποίους άλλωστε θεωρεί σημαντικούς συνεργάτες στο έργο της Αυτοδιοίκησης. Υπογράμμισε ότι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους αποτελεί κεντρικό αίτημα της ΚΕΔΕ.

Επισήμανε, επίσης, ότι η ΚΕΔΕ είναι σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία για συνέχιση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων των δήμων ο κ. Κυρίζογλου τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι υπέρ του να γίνει αξιολόγηση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του χώρου. «Η αξιολόγηση δεν μπορεί να είναι ένα σιδερένιο πουκάμισο που θα το φορέσουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧετικά με το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων ο κ. Κυρίζογλου γνωστοποίησε τη χθεσινή ανακοίνωση της υπουργού Εσωτερικών Ν. Κεραμέως ότι είναι υπό έκδοση η σχετική ΚΥΑ και ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι.

Show More

Related Articles

Back to top button