ΔήμοιΠαπάγου-ΧολαργόςΝέαΕιδήσεις

Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Προσεισμικός Έλεγχος σε 47 κτίρια

Προσεισμικός έλεγχος σε 47 κτήρια του Δήμου Παπάγου – Χολαργού έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, όπως έγινε γνωστό.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού αναφέρει ότι «η ασφάλεια των κτηρίων και κυρίως των σχολείων μας, αποτελεί για τη δημοτική αρχή άμεση προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό ήταν και στην πρώτη θέση της ιεράρχησής μας στο πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης”».

Ειδικότερα, το Β’ εξάμηνο του 2022, πραγματοποιήθηκε ο Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος σε 23 συγκροτήματα και 47 συνολικά κτήρια του Δήμου, που αφορούν σε σχολικά κτήρια όλων των βαθμίδων, δημοτικά κτήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις προδιαγραφές του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Ο έλεγχος των κτηρίων έγινε μέσω του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης», και εκπονήθηκαν εκθέσεις από τον ΟΑΣΠ, χωρίς να διατυπωθούν παρατηρήσεις και χωρίς την κατάταξη κάποιου κτιρίου σε κατηγορία που να απαιτεί Δευτεροβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο.

Επίσης, μετά από ειδικές μελέτες στατικής ενίσχυσης, κρίθηκε αναγκαία η στατική θωράκιση του 1ου Παιδικού Σταθμού Χολαργού, κτήριο δημάρχου Σοφοκλή Μαντά, στο οποίο υλοποιούνται σχετικές εργασίες, όπως και εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου.

Ακόμα, εργασίες στατικής ενίσχυσης πραγματοποιήθηκαν και στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Παπάγου, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80, με εργασίες σεισμικής θωράκισης και ενίσχυση της οροφής του κτιρίου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν εντός του Φθινοπώρου 2022, ενισχύοντας τη στατικότητα του κτηρίου.

Show More

Related Articles

Back to top button