ΕλλάδαΕιδήσεις

“Είναι δολοφονία”: Νέα στοιχεία από αυτόπτη μάρτυρα για την υπόθεση Βαλυράκη

Νέα δεδομένα προστίθενται στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας στην Εύβοια,με αυτόπτη μάρτυρα να δηλώνει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είδε να τον χτυπάει με μακρύ αντικείμενο άτομο που επέβαινε σε επαγγελματικό αλιευτικό που είχε πλευρίσει το φουσκωτό του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ανάλογη καταγγελία είχε κάνει και η χήρα του άτυχου πολιτικού, με την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Χθες, στην εκπομπή «Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, μάρτυρας αποκάλυψε ότι είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό να πλησιάζει το φουσκωτό του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω**γερε”, του φώναζαν. Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε», ανέφερε ο μάρτυρας, τον οποίο η ομάδα της εκπομπής συνάντησε στην Εύβοια.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος βρισκόταν περίπου 150 μέτρα μακριά από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό και αναγνώρισε τους δράστες. «Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία», τόνισε. «Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι το αλιευτικό με τους δράστες δεν είχε μηχάνημα στίγματος, αλλά από το λιμάνι γνώριζαν τι ώρα μπήκε μέσα και τι ώρα βγήκε.

Ο μάρτυρας δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να καταθέσει στις Αρχές, αλλά όχι στο Λιμενικό της περιοχής, σε βάρος του οποίου έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος οι δικηγόροι της οικογένειας.

 

Από τον αέρα της εκπομπής, ο Μανώλης Φωτάκης, εκ των δικηγόρων της οικογένειας Βαλυράκη, δεσμεύτηκε ότι «η νομική ομάδα μας θα διασφαλίσει την ασφάλειά του. Με τη μαρτυρία του επιβεβαιώθηκαν τα όσα ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο θάνατος του Σήφη δεν ήταν ατύχημα όπως έλεγαν, αλλά δολοφονία».

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Η καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Χαρά Σπηλιοπούλου, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, μίλησε για πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του. Ανέφερε και ένα αιμάτωμα στο κεφάλι που θα μπορούσε να είχε προκληθεί από κάποιο κουπί, χτύπημα που ταιριάζει με αυτά που ανέφερε ο μάρτυρας.

Πηγή: efsyn.gr
Φωτογραφία: EUROKINISSI- Ζωντανός Αλέξανδρος

Show More

Related Articles

Back to top button