ΚοινωνίαΥγείαΝέαΕιδήσεις

Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με τη στήριξη της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ και με αίτημα να μην μετακινηθεί η ιατρός Α. Ερωτοκρίτου, θεωρώντας ότι πρόκειται για «τιμωρητική μετακίνηση», λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο νοσοκομείο, με την ΟΕΝΓΕ να καταγγέλει την παρουσία αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, που έστειλε σήμερα στον “Ευαγγελισμό” αστυνομική δύναμη να “πατάξει” τους υγειονομικούς του ίδιου του “Ευαγγελισμού” και άλλων νοσοκομείων που ήρθαν να συμπαρασταθούν στη γιατρό Α. Ερωτοκρίτου.

Επαναλήφθηκε δηλαδή το ίδιο με τον Απρίλιο 2020, που η κυβέρνηση είχε στείλει αστυνομικούς να εισβάλλουν στο προαύλιο του “Ευαγγελισμού” για να “πατάξουν” τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις με τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ.

Ο διοικητής του “Ευαγγελισμού” δήλωσε “απών” από το νοσοκομείο, για να αποφύγει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ και των λοιπών φορέων.

Με την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων η αστυνομική δύναμη τελικά οπισθοχώρησε και οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν τελικά στο προαύλιο του “Ευαγγελισμού” για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας».

Show More

Related Articles

Back to top button