ΜαρούσιΝέαΕιδήσεις

ΔΑΣ Αμαρουσίου – Καταγγέλει εργατικό ατύχημα στην υπηρεσία καθαριότητα

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα στον Δήμο Αμαρουσίου καταγγέλλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Υποστηρίζει πως ένας εργάτης απορριμματοφόρου προσπάθησε να πιάσει μια σακούλα με σκουπίδια την ώρα που έτερος εργάτης άδειαζε τον κάδο στο όχημα.

Εκείνη τη στιγμή, ο χειριστής κατέβασε τον κάδο, με αποτέλεσμα το μπράτσο που σηκώνει τον κάδο να χτυπήσει στο κεφάλι το συνάδελφό του.

«Και γι’ αυτό το ατύχημα θα μας πούνε ότι φταίνε οι συνάδελφοι, ότι δεν συνεννοούνται, ότι ήταν κακιά στιγμή ή ώρα κ.λ.π.» τονίζει η ΔΑΣ Αμαρουσίου και προσθέτει: «Η πραγματικότητα όμως είναι ότι κανένας συνάδελφος δεν έχει περάσει από εκπαίδευση. Ποτέ ο Τεχνικός Ασφαλείας δεν έχει ενημερώσει τους συναδέλφους πού θα πρέπει να στέκονται την ώρα που ο κάδος είναι στον αέρα. Και γι’ αυτό την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η διοίκηση του Δήμου».

«Είναι άλλη μια απόδειξη ότι κυβερνήσεις και δήμαρχοι μας θεωρούν αναλώσιμους. Δεν δίνουν δεκάρα, κυβερνήσεις και πλειοψηφία των δημάρχων, για την υγεία και την ασφάλειά μας. Σκοπός και στόχος είναι να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το κόστος για την υγεία και την ασφάλειά μας προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μέσω εργολαβειών» συνεχίζει η ΔΑΣ και καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Συνάδελφοι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Τώρα να σηκώσουμε ανάστημα και στις εκλογές να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που παίζουν με τις ζωές, τις δικές μας και των οικογενειών μας. Η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου εύχεται περαστικά στο συνάδελφο».

Show More

Related Articles

Back to top button