ΠεριβάλλονΔήμοιΠεντέληΕιδήσεις

Δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων και στην Πεντέλη

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά παρέλαβε σήμερα ένα νέο, υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο και 80 «καφέ» κάδους συλλογής βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Οι 80 κάδοι έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία και των τριών Δημοτικών ενοτήτων, μπροστά από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πώλησης νωπών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών και φούρνους.

Στους καφέ κάδους συλλέγονται τα βιοαπόβλητα, τα οποία είναι τα υπολείμματα τροφών, φρούτων, λαχανικών, καφέ, χαρτιών κουζίνας. Αργότερα και όσο θα αναπτύσσεται το δίκτυο θα απορρίπτονται τα οργανικά απόβλητα κήπων και τα υπολείμματα τροφών των νοικοκυριών.

Με βάση το ολοκληρωμένο σχέδιο καθαριότητας και διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά και την έγκριση χρηματοδότησης 1,9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού που θα καλύψει το σύνολο των αναγκών της πόλης, το δίκτυο των «καφέ» κάδων θα επεκταθεί σύντομα και στα νοικοκυριά της πόλης.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Η  ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων σε όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και η δημιουργία τριών βασικών διαφορετικών οδεύσεων απορριμμάτων χαρακτηρίζει κάθε μοντέρνα σύγχρονη πόλη στην Ευρώπη, που σέβεται το περιβάλλον και τους κατοίκους της”  

Η συλλογή που θα ξεκινήσει πολύ γρήγορα, σκοπεύει στο να μετατρέπονται τα βιοαπόβλητα σε εδαφοβελτιωτικό υλικό (κομπόστ) υψηλής ποιότητας ή και σε παραγωγή ενέργειας. Μέχρι σήμερα πηγαίναν στη χωματερή, επιβαρύνοντας με ιδιαίτερο χρηματικό κόστος τους δημότες και το περιβάλλον.

Show More

Related Articles

Back to top button