ΚοινωνίαΑλληλεγγύηΕιδήσεις

Αστυνομική βαρβαρότητα στην πλατεία Βικτωρίας (Βίντεο)

Εικόνες αστυνομικής βίας το βράδυ του Σαββάτου κατά προσφύγων και μεταναστών, κυρίως μητέρες με μικρά παιδιά. Νέα επιχείρηση την Κυριακή.

Οικογένειες προσφύγων και μεταναστών που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στην πλατεία Βικτωρίας, εξαιτίας, κυρίως, της απόφασης της κυβέρνησης για μαζικές εξώσεις λόγω της λήξης των προγραμμάτων στέγασης, είδαν το σκληρό πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ αυτό το σαββατοκύριακο.

Περίπου στα μεσάνυχτα του Σαββάτου δυνάμεις ΜΑΤ βρέθηκαν αιφνιδιαστικά στην πλατεία Βικτωρίας απειλώντας να μεταφέρουν τους συγκεντρωμένους στην Αμυγδαλέζα με πρόσχημα, φυσικά, την δική τους ασφάλεια και τη δημόσια υγεία.

Όταν οι πρόσφυγες και μετανάστες αρνήθηκαν, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν προς τους συγκεντρωμένους και άρχισαν να τραβάνε κόσμο βίαια προς τις κλούβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά πήραν ανήλικα παιδιά και τα μετέφεραν στα οχήματα, ώστε να αναγκαστούν οι μητέρες τους να ακολουθήσουν.

Στα βίντεο, άλλωστε, που κατέγραψαν την επίθεση ακούγονται πολλές γυναίκες να ουρλιάζουν.

Στο σημείο έσπευσαν και δεκάδες αλληλέγγυοι, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική βαρβαρότητα.

Μετά το τέλος της επιχείρησης, όμως, οι δυνάμεις των ΜΑΤ φαίνεται πως δεν είχαν… χορτάσει βία και ξαφνικά, με σβηστά φώτα σε αρκετούς δρόμους, επιτέθηκαν εναντίον αλληλέγγυων και όσων προσφύγων είχαν παραμείνει στο σημείο.

Αποτέλεσμα ήταν να δεχθούν χτυπήματα πολλοί άνθρωποι, όσοι δεν πρόλαβαν να τρέξουν στα γύρω στενά για να γλιτώσουν.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 22 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Κυψέλης (σ.σ. το ένα σοβαρά τραυματισμένο), ενώ οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Παρά τα βίντεο που έχουν καταγράψει τις άγριες σκηνές, η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι οι αλληλέγγυοι επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ χωρίς καδρόνια ή πέτρες, αλλά με… τα χέρια.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέα επιχείρηση στην πλατεία Βικτωρίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στις δομές Σχιστού και Σκαραμαγκά.

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βαρβαρότητας έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τις εικόνες ντροπής από τα Εξάρχεια, όπου, το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικές δυνάμεις χτυπούσαν αδιακρίτως για ώρες κόσμο στην περιοχή, ενώ εισέβαλαν ακόμα και σε καταστήματα διασκέδασης προκαλώντας εκτεταμένες φθορές.

Αλγεινή εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η βραδινή τοποθέτηση του Νότη Μηταράκη, ο οποίος επέλεξε να αγνοήσει την καταγεγραμμένη αστυνομική βία στην περιοχή και να ρίξει όλες τις ευθύνες στους «αλληλέγγυους», κατηγορώντας του ότι προσπάθησαν «να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων»

Μπορείτε να δείτε κι άλλα βίντεο από το επίμαχο βράδυ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:  efsyn

Show More

Related Articles

Back to top button