ΔήμοιΠεντέληΝέαΕιδήσεις

Πεντέλη: Παραχωρούνται στον Δήμο 4 στρέμματα στην κορυφή του Πεντελικού Όρους

Παραδόθηκαν χθες, Πέμπτη 9 Μαρτίου, στον Δήμο Πεντέλης, από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, οι εγκαταστάσεις σε έκταση 4 στρεμμάτων της κορυφής του Πεντελικού βουνού, που περιλαμβάνουν 8 κτήρια συνολικής επιφανείας 753 τ.μ.

Η διάρκεια της παραχώρησης είναι 12 έτη, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 12, και το ετήσιο τίμημα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ. Με την παραχώρηση ανοίγει ο δρόμος στον Δήμο Πεντέλης να μετατρέψει τις παλαιές εγκαταστάσεις σε χώρο θέας και αναψυχής για τους πολίτες της περιοχής. Για τον σκοπό αυτό έχει εγκριθεί χρηματοδότηση 74.400 ευρώ προς τον Δήμο Πεντέλης από το ΕΣΠΑ για τη διενέργεια μελέτης αναβάθμισης του χώρου.

Ο Δήμος Πεντέλης τις επόμενες μέρες θα δημοπρατήσει τη σχετική μελέτη.

Ο χώρος μπορεί να δεχθεί τους θερινούς μήνες μικρό αριθμό πολιτιστικών εκδηλώσεων για περιορισμένο αριθμό πολιτών, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή. Ο Δήμος Πεντέλης προγραμματίζει ο χώρος να φιλοξενήσει το καλοκαίρι μια τουλάχιστον πολιτιστική εκδήλωση στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικώς με τη συγκεκριμένη εξέλιξη:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμφωνήσαμε με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις της κορυφής του Πεντελικού στον Δήμο μας. Έτσι θα δημιουργήσουμε έναν μοναδικό χώρο θέας και θα κάνουμε την εγκατάσταση χρήσιμη για τους πολίτες, όπου θα μπορούν να απολαύσουν τη μοναδική θέα που προσφέρει το συγκεκριμένο σημείο. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, συνεχίζουμε να παράγουμε συγκεκριμένο έργο προς όφελος των συμπολιτών μας».

Show More

Related Articles

Back to top button