ΔήμοιΠεντέληΝέαΕιδήσεις

Δήμος Πεντέλης: Δωρεάν έλεγχος για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πεντέλης, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, στο πλαίσιο προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, διοργανώνει δωρεάν προληπτικό και ενημερωτικό έλεγχο για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής από 16-20 Ιανουαρίου.

Το ανεύρυσμα της αορτής είναι μία νόσος που πρέπει να διαγιγνώσκεται εγκαίρως. Η διάγνωσή της πραγματοποιείται με υπερηχογράφημα κοιλιακής αορτής, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και για τα οποίο έχει αποδειχθεί πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων μπορεί να σώσει ζωές.

Η δράση απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες και θα πραγματοποιηθεί και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες ως εξής:

16 και 17 Ιανουαρίου στα Μελίσσια στο Α΄ ΚΑΠΗ (Αγίων Σαράντα 2 & 28ης Οκτωβρίου) από 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

18 Ιανουαρίου στη Νέα Πεντέλη, στο Πνευματικό Κέντρο (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου) από 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

19 Ιανουαρίου στην Πεντέλη, στο κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης (Ηγουμένου Μακρυγιάννη 2) από 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

20 Ιανουαρίου στα Μελίσσια στο Α΄ ΚΑΠΗ (Αγίων Σαράντα 2 & 28ης Οκτωβρίου) από 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Υγείας, ιατρός – ειδική παθολόγος Ελένη Πολίτη «πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση που συμβάλλει στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση του ανευρύσματος κοιλιακής αορτής, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η πάθηση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί ή ακόμη και να θεραπευτεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί υπό τον συντονισμό του ψυχολόγου υγείας Τσιοπανά Βασίλη και την ιατρική επίβλεψη του καρδιολόγου Παύλου Παυλίδη.

Απαραίτητη η επικοινωνία για κλείσιμο ραντεβού ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό σύνδεσμο https://prolipsipenteli.intelliqueue.gr ή τηλεφωνικώς στο 210 8100884 και ώρες 08.00-16.00.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Show More

Related Articles

Back to top button