Γερακας-Παλλήνη

Δήμος Παλλήνης: Ανάπλαση πλατείας Μακεδονίας στον Γέρακα

Στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Γέρακα προχωρά ο Δήμος Παλλήνης. Με ανακοίνωση του απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε δημόσια διαβούλευση του σχεδίου Ανάπλασης της Πλατείας Μακεδονίας, με σύνθημα «Συζητούμε – Σχεδιάζουμε – Δημιουργούμε… μια Πόλη για όλους!»

Το σχέδιο του Δήμου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.diavoulefsi.pallini.gr.

Το έργο, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος με ανάρτηση του στα social media,  είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον συνολικό, ολοκληρωμένο σχεδιασμό παρεμβάσεων που αναβαθμίζουν αισθητικά και λειτουργικά, την πόλη του Γέρακα. Στον σχεδιασμό συμπεριλαμβάνονται:

  • Η ανάπλαση του Ρέματος Παναγίτσας, που έχει ήδη δημοπρατηθεί,
  • Η κατασκευή των τεσσάρων κυκλικών κόμβων επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως και η ανάπλαση της, για την οποία έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και αναμένεται η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης,
  • Η κατασκευή του μεγάλου δημοτικού χώρου στάθμευσης, μπροστά από το Κοιμητήριο Γέρακα, και
  • Η οριστική μελέτη κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμων σε όλο τον Δήμο, η οποία είναι ήδη δημοπρατημένη.

Το σχέδιο ανάπλασης της Πλατείας Μακεδονίας προβλέπει τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου χώρου πρασίνου, αναψυχής και ψυχαγωγίας, φιλικού και προσβάσιμου από όλους τους πολίτες που θα συμβάλλει παράλληλα στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, όπως αναφέρει ο Δήμος Παλλήνης.

Οι πολίτες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη δημόσια διαβούλευση, μπορούν να το κάνουν με τους εξής τρόπους:

  • Μπαίνοντας στο diavoulefsi.pallini.gr  και συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο.
  • Στέλνοντας e-mail με τις προτάσεις τους στο diavoulefsi@pallini.gr .
  • Συμμετέχοντας στην ανοιχτή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, ώρα 20:00, στο Δημαρχείο Παλλήνης, Ιθάκης 12, στον Γέρακα.

 

Show More

Related Articles

Back to top button