ΔήμοιΝέα

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Προχωρά το έργο πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων

Άλλο ένα έργο που περνά στην υλοποίηση μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» είναι η «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε σχολικές μονάδες» του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, προϋπολογισμού 197.966 ευρώ, με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών 102.300 ευρώ και από ίδιους πόρους 95.666 ευρώ.

Για αυτό το έργο υπογράφηκε σύμβαση με τον ανάδοχο, που προέκυψε από διαγωνισμό για το σκέλος που αφορά στην εκπόνησης των μελετών.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δηλώνει σχετικά:

«Αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε σημαντικά έργα για τη νέα γενιά της πόλης μας και να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό μας και συνεπώς τις υπηρεσίες μας. Με τα Προγράμματα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” του υπουργείου Εσωτερικών εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για όλα τα προγράμματα, για τα οποία υποβάλαμε αίτηση, ενώ με την καλή οικονομική διαχείριση τα τελευταία χρόνια είχαμε τη δυνατότητα σε κάποια εξ αυτών να συμμετέχουμε και με ίδιους πόρους.

Ανάμεσα στα έργα σημαντική θέση έχουν αυτά που αφορούν στη νέα γενιά του Δήμου μας και ιδιαίτερα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες. Και συνεχίζουμε με σημαντικά έργα σε όλους τους τομείς».

Show More

Related Articles

Back to top button