ΚηφισιάΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Δήμος Κηφισιάς: Έρχονται έργα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Την ένταξη πρότασης του Δήμου Κηφισιάς στο «Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας», με χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Εξασφαλίστηκε κονδύλι ύψους 2.800.000 ευρώ που θα διατεθεί για τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε διάφορα σημεία της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, καθώς δόθηκε προτεραιότητα σε πυρόπληκτες περιοχές.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος εκφράζει την ικανοποίηση του καθώς οι συντονισμένες ενέργειες αιρετών και στελεχών του Δήμου Κηφισιάς για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων εξασφάλισαν μία ακόμα υψηλή χρηματοδότησηπρος όφελος του Δήμου και πολιτών του.

Το πρόγραμμα θα κινηθεί σε δύο άξονες:

  • Βελτίωση της οδικής ασφάλειας: Έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση της οριζόντιας και κατακόρυφης ρυθμιστικής σήμανσης STOP, σε όλους τους δρόμους που διασταυρώνονται με τον παράδρομο της ΠΑΘΕ, σημεία όπου παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή παρέμβασης. Θα ενισχυθεί επίσης η ήδη υπάρχουσα οριζόντια και κατακόρυφη προειδοποιητική σήμανσης μείωσης ταχύτητας.
  • Διευκόλυνση κυκλοφορίας πεζών και ΑμεΑ. Κατασκευή ραμπών ΑμεΑ, σε πολλά πεζοδρόμια κεντρικότερων δρόμων. Ενίσχυση της υπάρχουσας οριζόντια και κατακόρυφη προειδοποιητική σήμανσης μείωσης ταχύτητας πέριξ χώρων με αυξημένη κίνηση πεζών, γύρω από σχολεία και κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, παιδικές χαρές, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλή μετακίνηση των πεζών από και προς τα σημεία ενδιαφέροντος.
Show More

Related Articles

Back to top button