ΚοινωνίαΗράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Νέα επιδόματα 1.000 ευρώ για το πρώτο παιδί

Σε μια σημαντική κίνηση προχωρά εκ νέου ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, που θα δώσει εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ σε γονείς της πόλης, που το προηγούμενο διάστημα έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

Μάλιστα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δημάρχου, Νίκος Μπάμπαλου πραγματοποιείται από το 2020.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής κατέθεσε στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 6 νέες εισηγήσεις για αντίστοιχα επιδόματα σε ισάριθμες οικογένειες, οι οποίες, αφού εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Συμβούλιο, αυξάνουν στα 41 πλέον τα ζευγάρια που για το 2022 έλαβαν το συγκεκριμένο βοήθημα.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος ανέφερε:

“Χαίρομαι που έχουμε βρει έναν ακόμα τρόπο να στεκόμαστε δίπλα στους συνδημότες μας, ειδικά στα νέα ζευγάρια που παίρνουν την απόφαση να ξεκινήσουν την οικογένειά τους. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο στόχος τούτης της πρωτοβουλίας. Να στείλουμε το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε παιδιά και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα είναι εκεί να βοηθήσει και με το συγκεκριμένο επίδομα και σε ό,τι άλλο χρειαστεί στη διαδρομή”.

Από πλευράς της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου τόνισε:

“Το πρόγραμμα είναι σε διαρκή ισχύ και, έτσι, ανά πάσα στιγμή που κάθε ζευγάρι ή και μονογονεϊκή οικογένεια, γεννήσει το πρώτο παιδί μπορεί να αιτηθεί για να λάβει το επίδομα. Οι αιτήσεις κατατίθενται σε εύλογο χρόνο μετά τη γέννηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Παπαϊωάννου 15-17. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2102716636 και 2102716948”.

Show More

Related Articles

Back to top button