ΜαρούσιΝέαΕιδήσεις

Δήμος Αμαρουσίου: Οι νέες ημερομηνίες για την 42η Εθελοντική Αιμοδοσία

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει το κοινό ότι σε συνέχεια της αναβολής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών των δύο πρώτων ημερών της τριήμερης 42ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), το νέο πρόγραμμα ορίζεται ως ακολούθως:

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 από τις 14:00 έως τις 19:30

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 από τις 14:00 έως τις 19:30

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 από τις 9:00 έως τις 13:30

Η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 2132031940.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Παράλληλα, με την Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Show More

Related Articles

Back to top button