ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

Δήλωση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου για την κοπή δέντρων

Απάντηση στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί

Με αφορμή τις αντιδράσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για κοπή δέντρων στο Μαρούσι, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Στέφανος Τσιπουράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κάποιοι έχουν ενοχληθεί τον τελευταίο χρόνο, γιατί βλέπουν ότι στην πόλη μας συντελείται μεγάλη πρόοδος. Το Μαρούσι μπαίνει στη Νέα Εποχή, με έργα ουσίας στην καθημερινότητα, στις υποδομές και μεγάλες νίκες σε ένα ευρύ φάσμα διεκδικήσεων από την διαγραφή χρεών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι την έγκριση κονδυλίων για εμβληματικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις. Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως αυτή η Δημοτική Αρχή εκτελώντας με ακρίβεια το Τεχνικό της Πρόγραμμα ταυτόχρονα διακρίνεται για το κοινωνικό της πρόσωπο προασπίζοντας εν μέσω πανδημίας πρωτίστως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και όλους τους Μαρουσιώτες. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως το Μαρούσι αυτό τον τελευταίο χρόνο, αλλάζει, ομορφαίνει και ευπρεπίζεται. Οι μεγάλοι κοινόχρηστοι χώροι καθαρίζονται και συντηρούνται, οι πλατείες και τα παρτέρια φυτεύονται και τα δέντρα κλαδεύονται ή/και αφαιρούνται τόσο προληπτικά αλλά και επεμβατικά όταν διαπιστώνεται πως κινδυνεύουν πολίτες ή όταν αυτά δημιουργούν προβλήματα στα δίκτυα και τις υποδομές της πόλης. Όπως ακριβώς συνέβη επί της οδού Δήμητρος όπου ο βραχυχίτωνας με τα κλαδιά του είχε τραυματίσει συμπολίτες μας λόγω της σαθρότητάς του και με την επέκταση των ριζών του θα δημιουργούσε βλάβη στον παρακείμενο υδραγωγό για την πυροπροστασία και στη συνέχεια και στα πεζοδρόμια. Συνεπώς κατά τη διαδικασία του κλαδέματος και της διαπίστωσης του προβλήματος ανέλαβα την ευθύνη για την κοπή του. Ακολούθησε μεταβατικό στάδιο φύτευσης δενδρυλλίου το οποίο όμως θα αντικατασταθεί οριστικά από νέο υγιές δέντρο ενδεδειγμένο για αυτό τον χώρο.  Ουδείς όμως εκ των κακοπροαίρετων πολιτικών καιροσκόπων, δεν δημοσίευσε τις φωτογραφίες αποκατάστασης και μεταβατικής φύτευσης αλλά αρκέστηκαν στις φωτογραφίες κοπής.

Η δική μου απάντηση σε όσα κακόβουλα δημοσιεύονται, είναι με τις φωτογραφίες του έργου της Δνσης Πρασίνου που καθημερινά ομορφαίνει το Μαρούσι και αόκνως όλες τις ημέρες της εβδομάδας προστατεύει του πολίτες, συντηρώντας το πράσινο της πόλης μας όπως αυτό επιτακτικά επιτάσσεται.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως Δημοτική Αρχή με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το Μαρούσι μας πιο όμορφο,  πράσινο και φιλικό για τον πολίτη».

 

Show More

Related Articles

Back to top button