ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξελέγη παμψηφεί ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξελέγη παμψηφεί ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και μέχρι τώρα α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στην ειδική συνεδρίαση, εξέλεξε τον νέο πρόεδρο μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαστεργίου και υπουργοποίησή του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου ήταν ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος εξελέγη με μυστική ψηφοφορία, συγκεντρώνοντας το σύνολο των ψήφων των 29 παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Επίσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξελέγησαν ο Δημήτρης Κάρναβος, δήμαρχος Καλλιθέας, στη θέση του α’ αντιπρόεδρου και ο Κωνσταντίνος Κουκάς, δήμαρχος Μυκόνου, στη θέση του β’ αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αποχαιρέτησε τους συναδέλφους του τονίζοντας ότι και από τη νέα του θέση θα στηρίξει την Αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου, αμέσως μετά την εκλογή του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους του για την τιμή και ευχήθηκε στον κ. Παπαστεργίου καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του.

Υπογράμμισε δε ότι «η ενότητα, ο διάλογος και η συνεργασία θα αποτελέσει το τρίπτυχο που θα κινηθεί η νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ το επόμενο διάστημα», ενώ τόνισε ότι θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση για το καλό της Αυτοδιοίκησης, προαναγγέλλοντας παράλληλα συνάντηση, άμεσα, με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Show More

Related Articles

Back to top button