Αγία ΠαρασκευήΝέαΕιδήσεις

Γ.Σταθόπουλος: «Φτωχή» η συντήρηση της πλατείας Αγ. Ιωάννου

Σε ανακοίνωση του ο Γιάννης Σταθόπουλος, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής» και Δήμαρχος 2014-19 αναφέρει τα εξής:

Διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου του Δήμου για εργασίες στην Πλατεία Αγ. Ιωάννου, επιβάλλεται να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, διότι:

Ο Β. Ζορμπάς, που σημειωτέο δεν είχε καθόλου ασχοληθεί με την Πλατεία στην πρώτη του θητεία, λίγους μήνες πριν τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, προχωρά σε μια «φτωχή» συντήρηση της Πλατείας χωρίς σιντριβάνι, χωρίς να την κάνει εξωστρεφή και χωρίς να πετύχει χρηματοδότηση.

Είναι αναληθής η δήλωση του ότι η Πλατεία αλλάζει ριζικά!

Δεν υπάρχει καμία μεταβολή στη σχεδίαση της, πλην της νέας Παιδικής χαράς.

Γίνεται απλή αντικατάσταση υλικών, καμία οπτική αλλαγή μορφής, οι διάδρομοι παραμένουν ίδιοι και δυστυχώς δεν θα υπάρχει υδάτινο στοιχείο αφού δεν θα έχει σιντριβάνι (τα τρία σημερινά απομακρύνονται).

Αυτό δεν είναι ανάπλαση, είναι απλή συντήρηση, η οποία μάλιστα τηρουμένων των αναλογιών είναι ακριβή και με χρήματα του Δήμου.

Τι κάναμε εμείς

Στην ολοκλήρωση της Δημαρχιακής μας θητείας τον Αύγουστο του 2019, δημοπρατήσαμε έργο εξαιρετικής ανάπλασης της Πλατείας Αγ. Ιωάννου.

Το έργο προχώρησε με μελέτη στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, που εργάσθηκαν μεγάλο διάστημα για να καταλήξουν και πετύχαμε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Η Πλατεία σχεδιάστηκε με εξωστρέφεια (άνοιγε το κοίλο της, ώστε να είναι ορατή), μεγάλωνε η υπάρχουσα Παιδική χαρά, προσθέταμε καινούργια, είχαμε νέο επιδαπέδιο σιντριβάνι στην θέση των σημερινών κατεστραμμένων, νέα καθιστικά, δάπεδα από γρανίτη κ.α.

Ο Β. Ζορμπάς ακύρωσε αυτό το εξαιρετικό έργο με ανεξήγητο «μίσος», με ψευδείς δικαιολογίες και με επίκληση τεχνικών ελλείψεων από τις οποίες καμία δεν έχει «θεραπευθεί» τώρα.

Διέσυρε παράλληλα στο Πανελλήνιο την Αγία Παρασκευή με επιστολή του στον Χρυσοχοΐδη που έστειλε τα ΜΑΤ όπως και τις απαράδεκτες δηλώσεις του για την Πλατεία ως στέκι νεολαίων ναρκομανών.

Είναι πραγματικό λυπηρό το γεγονός της ακύρωσης του έργου μας.

Αντί να έχουμε από το 2020 μια πραγματικά καινούργια Πλατεία, θα έχουμε δυστυχώς μια απλή συντήρηση που δεν θα «ξεκουράζει» ούτε ως οπτική εικόνα ούτε ως αίσθηση σύγχρονης Πλατείας.

Με λύπη τα γράφουμε όλα αυτά αλλά και γιατί οι κάτοικοι του Αγίου Ιωάννη έπρεπε να «ανταμειφθούν» με κάτι πραγματικά λειτουργικό και ωραίο.

6 Ιουνίου 2023

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

πρ. Δήμαρχος

Γιατρός – Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

Show More

Related Articles

Back to top button