Αγία ΠαρασκευήΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Γ.Σταθόπουλος: Λύση για το «Μακρή» το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα της απαλλοτρίωσης των πρ. «Εκπαιδευτηρίων Μακρή», παραχώρησε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Νίκη των Πολιτών Αγ. Παρασκευής.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος, τέως δήμαρχος και επικεφαλής της Κίνησης είπε εισαγωγικά:

«Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε πρόταση επιτρέπει άμεσα στον Δήμο να υπογράψει (δίχως περιττούς όρους) τη δανειακή σύμβαση και να εξασφαλίζει απρόσκοπτα την απαραίτητη εκταμίευση των χρημάτων για την απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 119.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα δεχτούμε είτε:

Τη συμμόρφωση της Eurobank με τα 11 σημεία – παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνέδριου, αλλά και με απάλειψη του εξαιρετικά δεσμευτικού όρου περί μη δικαστικής εκκρεμότητας για την εκταμίευση του ποσού.

Την ακύρωση της απόφασης 180/2020 του Δ.Σ. με ταυτόχρονη (την ίδια ημέρα) λήψη απόφασης για όποιο άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα μας χρηματοδοτεί άμεσα δίχως περιττούς όρους».

«Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε συγκεκριμένη εισήγηση για την τροποποίηση της 180/2020 απόφασης του Δ.Σ. και επάνοδο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ)» τόνισε ο κ. Σταθόπουλος και πρόσθεσε:

«Ο κ. Ζορμπάς παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την προσφορά του ΤΠ&Δ (μάλιστα το μεταχρονολογημένο έγγραφο του Ταμείου απαντά σε προφορικό αίτημα για αγορά και όχι απαλλοτρίωση, ποιος άραγε τους μίλησε για αγορά;) με σκοπό να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτικών σύμβουλων και να οδηγήσει στην προσφορά της Eurobank.

Έχει, επίσης, ευθύνες μεγάλες η δημοτική αρχή Ζορμπά διότι δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση σε ισχύ, αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε από τον Ιούλιο του 2021 τη σύμβαση με την Eurobank και έκτοτε δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα».

Ο τ. πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κώστας Βαρλαμίτης, στη συνέχεια, εξήγησε αναλυτικά, όπως ανααφέρει η παράταξη, «γιατί δεν έπρεπε εδώ και δυόμισι χρόνια τώρα να έχουμε οδηγηθεί στην αλλαγή της επιλογής χρηματοπιστωτικού ιδρύματος από το ΤΠ&Δ στην Eurobank, όπως και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τον δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών. Από την τοποθέτηση του κ. Βαρλαμίτη έγινε σαφές ότι το ΤΠ&Δ είναι αυτό που έχει την τεχνογνωσία στα θέματα απαλλοτριώσεων και το μόνο (ή έστω το κυρίως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα) που δίνει δάνεια γι’ αυτό τον λόγο στους Δήμους με μεγάλη ευελιξία όσον αφορά τούς χρόνους εκταμίευσης, αρκεί να συνδυαστεί με μίνιμουμ υλοποίηση υποδομής του έργου».

Στην συνέχεια ο τ. αντιδήμαρχος Παιδείας και δημ. σύμβουλος Πάνος Γκόνης ανέλυσε πλευρές του ζητήματος και ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις και διάλογος.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε η δημ. σύμβουλος και τ. πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Τερψιχόρη Γκιόκα, παραβρέθηκαν από την Ένωση Συλλόγων Γονέων η πρόεδρος Μαρία Ξυνογαλά, η αντιπρόεδρος Αλκμήνη Ριζοπούλου και ο Δημήτρης Κούνης, μέλος Δ.Σ., ο πρόεδρος Γονέων του 2ου Δημοτικού Φουρλάνος, η πρ. δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Φλατσούση, η πρ. πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηλ. Σωτηράκου, ο τ. πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Βασίλης Τραυλός, ο πρόεδρος και η γραμματέας του «Συλλόγου Κατοίκων Τσακού» Π. Πανουτσακόπουλος και Ι. Κουτσουρά και ο Λουκάς Ασημάκης, μέλος του Δ.Σ., από το «Δίκτυο Αλληλεγγύης» ο πρόεδρος Δημ. Μυγδάνης κ.ά.

Show More

Related Articles

Back to top button