Αυτοδιοικητικές εκλογέςΑγία Παρασκευή

Γ. Σταθόπουλος : Θα είμαι παρών στη νέα δημοτική περίοδο, ασκώντας προγραμματική αντιπολίτευση

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών και τέως δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος διαβεβαίωσε ότι, έχει την πρόθεση να συνεχίσει να ηγείται της παράταξης και στη νέα δημοτική περίοδο. Κάτι που εκτιμάται ότι θα επιβεβαιωθεί και στη σύσκεψη των οργάνων του συνδυασμού, τα οποία θα συνεδριάσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος αφού συνεχάρη για άλλη μια φορά τον Γ. Μυλωνάκη για τη νίκη του, απέδωσε το αποτέλεσμα στην «καλοστημένη προεκλογική καμπάνια» του αντιπάλου του, η οποία κατάφερε να περάσει τα μηνύματα της αλλαγής και ανανέωσης, τα οποία πρόβαλλε με έντονο τρόπο. Ταυτόχρονα, έσπευσε να καυτηριάσει το πολύ άσχημο κλίμα και τα αρνητικά μηνύματα που διαχύθηκαν στην πόλη, με ευθύνη -όπως επισημαίνει- του κ. Μυλωνάκη, που κινήθηκαν σε ένα επίπεδο ύφους και ήθους που δεν ταιριάζει στη δική του παράταξη.

Επίσης,τόνισε πως η χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία επηρέασε το τελικό εις βάρος του αποτέλεσμα, και ότι η αποχή κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, πάνω σχεδόν 10% μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι εάν δεν υπήρχε αυτή η αποχή και οι πολίτες πήγαιναν στην κάλπη θα ήταν ο δικός του συνδυασμός που θα κέρδιζε τις εκλογές.

Για το εάν τον ωφέλησαν οι στηρίξεις του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και του κ. Γιώργου Οικονόμου, ο κ. Σταθόπουλος διευκρίνισε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση της στήριξης του κ. Ζορμπά,  αυτή την αποδίδει στην αντίθεση του κ. Ζορμπά με το κεντροδεξιό κομμάτι που στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Μυλωνάκη. Στην περίπτωση του κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι η στήριξη είχε καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.

Ο τέως δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι θα ασκήσει προγραμματική αντιπολίτευση, όπως έκανε πάντα. Από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας δημοτικής αρχής και τον τρόπο που θα επιλέξει να διοικήσει τον Δήμο. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι οι τόνοι της αντιπαράθεσης μάλλον θα είναι χαμηλότεροι από αυτούς που επικράτησαν κατά την παρούσα δημοτική περίοδο, καθώς αδυνατεί να πιστέψει ότι ο λόγος και η συμπεριφορά του κ. Ζορμπά μπορούν να έχουν όμοιά τους…

Την ίδια στιγμή, όμως, παραδέχθηκε ότι στη δεύτερη θητεία του ο νυν δήμαρχος προχώρησε αρκετά έργα, τα οποία θα λάβει ως «προίκα» ο εκλεγμένος δήμαρχος. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Μυλωνάκης, όπως εκτιμά ο κ. Σταθόπουλος, έχει μπροστά του πολύ δύσκολη θητεία, καθώς υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα και προκλήσεις να αντιμετωπίσει, αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς.

Show More

Related Articles

Back to top button