Γιατί κ. Δήμαρχε?ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

Επίθεση Διακολιού προς Αμπατζόγλου για το κτιριακό του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου

Μαίρη Διακολιού: «Οι γονείς είναι ισότιμοι και σεβαστοί πολίτες, όχι επικοινωνιακό "ντεκόρ" »

Επιστολή σχετικά με το κτιριακό ζήτημα του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου και την καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής του κ. Αμπατζόγλου να συζητήσει με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου εξέδωσε η παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» με επικεφαλής τη Μαρία Διακολιού.

“Ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Σαγρής αγνοούν τα επανειλημμένα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου για συνάντηση (έστω και διαδικτυακή) με θέμα τα κτηριακάπροβλήματα και τις σχεδιαστικές αστοχίες των αιθουσών που υποτίθεται ότι πρόκειται να παραδοθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και τις προτάσεις των γονέων για τα θέματα αυτά. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο κ. Σαγρής έχει συγκρουστεί με Διευθυντές σχολείων για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Παρόλο που τον πρώτο χρόνο της διοίκησής του, ο δήμαρχος έχει δημοσιεύσει ουκ ολίγα δελτία τύπου αναφορικά με συναντήσεις του με διάφορους συλλόγους, με τον συγκεκριμένο, κωφεύει στα αιτήματα, προφανώς διότι αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες του και να απολογηθεί πολιτικά για την αποτυχία του να παραδώσει εγκαίρως τις αίθουσες των νηπιαγωγείων με το άνοιγμα των σχολείων.

Επίσης, στη συνάντηση αυτή θα οφείλει να δώσει εξηγήσεις γιατί, μετά τις 7-11-2020, που θα ήταν η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των αιθουσών στα Μαρουσιωτάκια, ακόμη σχολεία όπως το 10ο Νηπιαγωγείο ταλαιπωρούνται. Τέλος, θα έπρεπε να εξηγήσει, γιατί μετά από τόσες καθυστερήσεις, δεν φρόντισε τουλάχιστον σχεδιαστικά, ώστε οι αίθουσες να μην παρουσιάζουν πρακτικά λειτουργικά προβλήματα, όπως πχ εκείνο της απόστασης των τουαλετών από τον κύριο σχολικό χώρο.

Υποψιάζομαι, ότι ο δήμαρχος και η διοίκηση κάποια στιγμή, υπό το βάρος της πίεσης της δημοσιότητας, θα πραγματοποιήσουν την πολυπόθητη συνάντηση με τους γονείς του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου.

Φοβούμαι όμως, ότι θα το πράξουν, μετά που θα παραδοθεί η αίθουσα, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους γονείς ως επικοινωνιακό «ντεκόρ» για τη θριαμβολογία τους, και όχι να τους αντιμετωπίσουν ως πολίτες στους οποίους οφείλουν να λογοδοτήσουν πολιτικά για την ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν λόγω των κακών χειρισμών τους.

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή»

Δημοτική Σύμβουλος”

Show More

Related Articles

Back to top button