ΒριλήσσιαΔήμοιΔημοτικάΕιδήσεις

Γ. Πισιμίσης εναντίον ΟΚΠΑ Δήμου Βρίλησσίων

Με δύο αναρτήσεις του σε κοινωνικό δίκτυο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Πνοή” Γιάννης Πισιμίσης έθιξε τη συνεργασία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας (ΟΚΠΑ) Δήμου Βριλησσίων με την ΜΚΟ “Φάρος”, σχετικά με την εργασία κάποιων εργαζομένων της  εν λόγω ΜΚΟ στον ΟΚΠΑ.

Συγκεκριμένα οι δύο ανακοίνωσεις του Γιάννη Πισιμίση:

“Εν μέσω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε και παρά τις επιφυλάξεις μας, ψηφίσαμε προ καιρού την διετή παράταση της συνεργασίας του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας (ΟΚΠΑ) του Δήμου Βριλησσίων με την ΜΚΟ “Φάρος”, με μοναδικό γνώμονα την απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου μας και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Αυτή άλλωστε ήταν και η επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε από την Διοίκηση του Οργανισμού περί μη επαρκούς στελέχωσης σε περίπτωση διακοπής της συνεργασίας με την παραπάνω ΜΚΟ, κάτι που θα συνεπαγόταν και την αντίστοιχη ανεπάρκεια εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο, μια ανεπάρκεια για την οποία βέβαια ευθύνεται αποκλειστικά η Διοίκηση του ΟΚΠΑ.

Με λύπη μας όμως πληροφορούμαστε, ότι το τελευταίο διάστημα εργαζόμενοι της ΜΚΟ εκτελούν (και) καθήκοντα αλλότρια από αυτά που προβλέπονται στους όρους της σύμβασης και σε κάθε περίπτωση εκτός των στενών αρμοδιοτήτων τους που αφορούν την παροχή υπηρεσιών στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας. Καθήκοντα που έχουν να κάνουν με στενές διοικητικές αρμοδιότητες υπηρεσιακών μονάδων του Δήμου Βριλησσίων και σχετίζονται με αιτήματα δημοτών και την διαχείριση/ διεκπεραίωσή τους. Αρμοδιότητες δηλαδή που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκχωρούνται σε εργαζομένους της ΜΚΟ.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ζητήματα διοικητικής και νομικής ορθότητας των διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο Βριλησσίων και βεβαίως δημιουργεί μείζον ζήτημα διαχείρισης των εργαζομένων.

Καλούμε από την πλευρά μας την Διοίκηση του ΟΚΠΑ και την Δημοτική Αρχή Βριλησσίων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποκαταστήσουν πλήρως την νομική και διοικητική ορθότητα των πράξεών τους καθώς και την εργασιακή ομαλότητα.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται ζήτημα διαφάνειας στην λειτουργία του ΟΚΠΑ φοβούμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία.”

Δύο μέρες μετά ο κ. Πισιμίσης επανέφερε το θέμα:

“Μετά και την επίσημη παραδοχή – ομολογία του μέλους του ΔΣ του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων Κώστα Λιακόπουλου ο οποίος είναι μέλος της Διοίκησης Μανιατογιάννη και σύμφωνα με τον ίδιο και συνεργάτης του Δημάρχου, περί εργασίας εργαζόμενης της ΜΚΟ “Φάρος” στην υπηρεσία πρωτοκόλλου του Δήμου Βριλησσίων και μάλιστα απασχολούμενη πέραν του ωραρίου της στον ΟΚΠΑ, στον τομέα των αιτήσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά των δημοτών, προκύπτουν κάποια πολύ καίρια και σαφή ερωτήματα που πρέπει πλέον να απαντηθούν από την ίδια την Δημοτική Αρχή:

1) Ποιος έδωσε εντολή στην συγκεκριμένη εργαζόμενη της ΜΚΟ να εργαστεί χωρίς καμία αρμοδιότητα και παρανόμως στην υπηρεσία πρωτοκόλλου του Δήμου Βριλησσίων;
2) Γνώριζε ο Δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης για την παράνομη τοποθέτηση της εν λόγω εργαζόμενης της ΜΚΟ στην υπηρεσία πρωτοκόλλου;
3) Πως είναι δυνατόν να έχει βρεθεί σε μια τέτοια υπηρεσία εργαζόμενη σε έναν φορέα (ΜΚΟ) του οποίου η σύμβαση με τον Δήμο Βριλησσίων επ’ ουδενί δεν προβλέπει τέτοιες αρμοδιότητες;
4)Η συγκεκριμένη εργαζόμενη διαχειρίστηκε υποθέσεις στις οποίες περιέχονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δημοτών, καθώς στις δηλώσεις για τα πραγματικά τ.μ. των ακινήτων συμπεριλαμβάνονται στοιχεία ιδιοκτησίας, Περιουσιολογίου Ε9
ενώ ταυτόχρονα διαχειριζόταν και την επίσημη σφραγίδα του Δήμου Βριλησσίων. Αν όντως έχει δοθεί συγκεκριμένη εντολή σε εργαζόμενη της ΜΚΟ “Φάρος” για εκτέλεση εργασίας που ανήκει στις στενές αρμοδιότητες των υπηρεσιακών μονάδων του Δήμου οι Διοικούντες τον Δήμο Βριλησσίων γνωρίζουν τις συνέπειες του νόμου;

Ως “Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια” προτάσσοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν προκύψει από την πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνουμε αποφασίσαμε προ καιρού και παρά τις επιφυλάξεις μας, να υπερψηφίσουμε την διετή παράταση συνεργασίας του Δήμου με την ΜΚΟ μόνο και μόνο προκειμένου να μην διασαλευτεί η λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου (Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο) και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση των ωφελουμένων και των ευπαθών ομάδων. Η ίδια η Διοίκηση του ΟΚΠΑ τότε ουσιαστικά έθετε ζήτημα λειτουργίας του Οργανισμού αν προχωρούσε η διακοπή της συνεργασίας με την ΜΚΟ. Φυσικά και τότε τονίζαμε (όπως και τώρα) την ανάγκη απόκτησης της απαραίτητης επάρκειας σε προσωπικό του Δήμου και του ΟΚΠΑ προκειμένου να μην χρειάζεται η συνεργασία με καμία ΜΚΟ.

Λυπούμαστε βαθύτατα – δεν εκπλησσόμαστε – διότι για άλλη μια φορά παρατηρούνται έντονα φαινόμενα αδιαφάνειας και ασυδοσίας στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.”

Στις ως άνω κατηγορίες του Γιάννη Πισιμίση έσπευσε να απαντήσει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής και Αγωγής Υγείας και πρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ κ. Βούλα Αρσένη-Λάμπρου.

Show More

Related Articles

Back to top button