ΧαλάνδριΔήμοιΕκπαίδευσηΕιδήσεις

Γ. Κουράσης: Όχι στα επιτραπέζια ημερολόγια – περισσότερα tablet για τους μαθητές

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Χαλάνδρι σε Δράση” με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Κουράση εξηγεί την αντίθεσή της στο θέμα της αγοράς επιτραπέζιων ημερολογίων για τους Δημοτικούς Συμβούλους από τον Δήμο Χαλανδρίου, προτείνοντας αντ’αυτού η εν λόγω δαπάνη να αξιοποιηθεί για την αγορά περισσότερων  tablet για μαθητές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Τι προτιμάμε;
Tablet για τους Μαθητές που έχουν ανάγκη ή… επιτραπέζια ημερολόγια για τους Δημοτικούς Συμβούλους;
Στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίσαμε ομόφωνα την αγορά 125 Tablet για να δοθούν σε μαθητές των σχολείων μας που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ένα εργαλείο για την εκπαίδευσή τους εν μέσω της Πανδημίας που περνάει η Χώρα μας.
Την ίδια ώρα η Δημοτική Παράταξη του κ. Ρούσσου αποφάσισε την αγορά επιτραπέζιων ημερολογίων αξίας 2500 Ευρώ τα οποία θα δοθούν στους Δημοτικούς Συμβούλους και τους επίσημους φορείς του Δήμου. Η παράταξή μας καταψήφισε αυτή την δαπάνη αντιπροτείνοντας τα χρήματα αυτά να δοθούν στην αγορά επιπλέον Tablet για τους Μαθητές.
Καλούμε ακόμα και τώρα μετά την ψήφιση αυτής της δαπάνης την Δημοτική Αρχή να αλλάξει την απόφασή της και να διαθέσει τα χρήματα αυτά στους μαθητές που έχουν ανάγκη. Να αυξήσουμε τους δικαιούχους Tablet. Να δώσουμε την ευκαιρία στην εκπαίδευση σε ακόμα περισσότερους μαθητές του Δήμου μας.
Η Χώρα ζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση και όλα τα διαθέσιμα μέσα και κονδύλια πρέπει να κατευθυνθούν σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη στήριξης αυτή την ώρα. Η χρονιά αυτή δεν ενδείκνυται για Δημόσιες Σχέσεις και Διαφημιστικές Προβολές άνευ ουσίας ούτε για «δώρα» έστω και συμβολικά.
Ο Δήμος μας πρέπει και μπορεί να δείχνει πραγματική ευαισθησία απέναντι στους Δημότες που σήμερα περνάνε δύσκολα. Πρέπει και μπορεί να στέκεται δίπλα στους Δημότες και τους Μαθητές των σχολείων μας με απλές αλλά τόσο σημαντικές κινήσεις όπως η ουσιαστική βοήθεια στην μάθηση. Δεν θα μας λείψει έναν επιτραπέζιο ημερολόγιο. Είναι όμως τραγικό εάν λείψει έστω και σε έναν μαθητή ένα Tablet για την καθημερινή του διδασκαλία.
Ο Συνδυασμός “Χαλάνδρι σε Δράση”.
Show More

Related Articles

Back to top button