ΧαλάνδριΔήμοιΕιδήσεις

Γ. Κουράσης: “Με θράσος και ανικανότητα δε γίνεται Διοίκηση, κύριε Ρούσσο”

Σκληρή κριτική άσκησε η παραταξη “Χαλάνδρι σε Δράση” με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Κουράση στην απάντηση της δημοτικής αρχής του Χαλανδρίου στις κατηγορίες για κατασπατάληση χρημάτων στην ανέγερση του νέου Δημαρχείου:
Με θράσος και ανικανότητα δεν γίνεται Διοίκηση, κύριε Ρούσσο!
Με το γνώριμο οργίλο ύφος του ο κος Ρούσσος έσπευσε να “απαντήσει” στην ανακοίνωσή μας με την οποία αφενός ενημερώναμε τους Δημότες για τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Δημάρχου (κάτι που θα γίνεται ανελλιπώς πλέον), αφετέρου προσπαθούμε να προλάβουμε, ως οφείλουμε, την κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος.
Βέβαια το “συγκλονιστικό επιχείρημα” του κου Ρούσσου ότι το έργο του Δημαρχείου δεν χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου αλλά από το Δημόσιο (λες και τα λεφτά αυτά δεν είναι του Έλληνα φορολογουμένου), άρα ούτε λίγο ούτε πολύ «και τι έγινε (?)» , αφήνεται στην κρίση των Χαλανδραίων φορολογουμένων!!
Στην ουσία τώρα της υπόθεσης, παραβλέποντας τις απαξιωτικές εκφράσεις του προς τον επικεφαλής της παράταξής μας (συνήθης “δημοκρατική” αντίδραση του, κάθε φορά που δέχεται κριτική ή στριμώχνεται!!) να του θυμίσουμε ότι Δήμαρχος(ατυχώς) είναι ο ίδιος.
Και σαν Δήμαρχος είναι ο Προϊστάμενος όλων των Υπηρεσιών. Αυτός οφείλει με τους συνεργάτες του να διασφαλίζει την εγκυρότητα των μελετών και την αρτιότητα των έργων του Δήμου.
Οι τυπικές εγκρίσεις από Συμπολιτευόμενους Δημοτικούς Συμβούλους ή και την Αντιπολίτευση. που αφορούν κυρίως στη σκοπιμότητα έργων και μελετών, δεν σημαίνει ούτε διάχυση των ευθυνών του ούτε συγκάλυψη της ανικανότητάς του.
Επομένως η καραμέλα του ότι «τα ψηφίσαμε ομόφωνα» πρέπει να τελειώσει σαν άλλοθι της ανεπάρκειας του. Άλλωστε εάν δεν τα ψηφίζουμε είμαστε οι κακοί που δεν θέλουμε την πρόοδο του Δήμου!!
Στο συγκεκριμένο έργο του Δημαρχείου κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, ως οφείλαμε, για ενδεχόμενη υπέρβαση του προϋπολογισμού. Με πραγματικά στοιχεία αφού με το “καλημέρα” του έργου έφυγε μεγάλο μέρος των απρόβλεπτων δαπανών! Αφού, όπως αναφέρει η εισήγηση, χρειάσθηκε επαναϋπολογισμός της μελέτης.
Και επειδή “είμαστε άσχετοι” όπως μας κατηγορεί ο κος Ρούσσος, αναρωτιόμαστε, , άραγε εάν γινόντουσαν δοκιμαστικές τομές κατά την εκπόνηση της μελέτης στο υπέδαφος της θεμελίωσης θα χρειαζόταν επαναϋπολογισμός;
Και εάν έγιναν, προς τι ο επαναϋπολογισμός;
Τέλος, χαιρόμαστε που έστω και “μουδιασμένα” ο κος Ρούσσος θίγει το θέμα του μεγάλου σκανδάλου που αναδείξαμε με πλήρη στοιχεία το καλοκαίρι. Της αδικαιολόγητης δηλαδή ανάθεσης του αντιπλημμυρικού έργου στον 15ο μειοδότη με επιπλέον κόστος 800.000!
Βέβαια τις απαντήσεις ακόμα τις περιμένουμε!!
Και θα στενοχωρήσουμε τον κο Ρούσσο γιατί τους “παροικούντες στην Ιερουσαλήμ” δεν τους γνωρίζουμε.
Γνωρίζουμε όμως τους παροικούντες στο Χαλάνδρι και σύσσωμο τον Τεχνικό κόσμο που χαρακτήρισαν την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής ως μέγα σκάνδαλο, να βγάλει, ως άχρηστες από το έργο, 14 από τις πιο έμπειρες σε αντιπλημμυρικά έργα, πανελλαδικά, μειοδοτούσες εταιρείες και ο εκλεκτός με fake επιχειρήματα- ειδικό μηχάνημα και καλύτερο χρόνο-να κηρυχθεί ως ο ενδεδειγμένος!
Μήπως, κε Ρούσσο, η σιωπή και σ’ αυτή την περίπτωση θα ήταν ενδεδειγμένη για να μην εκτίθεστε ανεπανόρθωτα;!
Υ. Γ. Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο αναφέρεται στις “ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές”.
Στην περίπτωση του αντιπλημμυρικού έργου “ασυνήθιστη” ήταν μόνο η συμπεριφορά σας.
Η Παράταξη “Χαλάνδρι σε δράση”
Show More

Related Articles

Back to top button