ΕλλάδαΕιδήσεις

Γ. Βαρουφάκης: “Η κυβέρνηση χτίζει μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα”

Στην ομιλία του στη Βουλή ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας σε υψηλούς τόνους απέναντι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “η κυβέρνηση αυτή συνδυάζει τη σιωπή με τη διαστρέβλωση για να σκοτώσει το διάλογο εντός της Βουλής. Δολοφονείτε καθημερινά την ισηγορία σε αυτήν την αίθουσα χτίζοντας λιθαράκι – λιθαράκι μία δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα στη βάση της πλειοψηφίας σας”.

Τόνισε ότι στο ΜΕΡΑ25 “απέχουμε από εξεταστικές σπίλωσης, απέχουμε από τις κοκκορομαχίες και τις ανθρωποφαγίες, δεν θα συμμετάσχουμε ούτε σήμερα σε αυτές, δεν θα με ακούσετε να λέω ότι είτε εσείς είτε η κ. Μενδώνη γνωρίζατε… ούτε θα με ακούσετε να αμφισβητώ το τεκμήριο της αθωότητας – το επιστέγασμα της δικαιοσύνης.” 

Δε δίστασε ωστόσο να θέσει στον πρωθυπουργό καίρια ερωτήματα, όπως ότι ενώ κάλεσε την Σοφία Μπεκατώρου, «την φωνάξατε και καλώς», γιατί δεν κάλεσε τα άλλα επώνυμα πλέον άτομα που βγήκαν και κατήγγειλαν ανθρώπους που εσείς επιλέξατε και πρόσθεσε: «Τι κάνατε για να βρείτε τα προσφυγόπουλα, για τα οποία δεν είναι υπεύθυνο το Μαξίμου, αλλά για τα οποία τόσα λέγονται και να τα φέρετε στο Μαξίμου;». «Τίποτα δεν κάνατε, ένα τίποτα με το οποίο έχετε αρχίσει να μοιάζετε εντυπωσιακά»

Δείτε την ομιλία του Γ. Βαρουφάκη εδώ:

Show More

Related Articles

Back to top button