ΚοινωνίαΠεντέληΝέα

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Συνεχίζεται η υποβάθμιση – Το περίεργο ενδιαφέρον των Ροταριανών και οι σχέσεις με κυβέρνηση

Σε νέα διαμαρτυρία προέβησαν την Τρίτη 14/7 εργαζόμενοι του Παίδων Πεντέλης, αυτή τη φορά για την απόφαση της Διοίκησης να παρατείνει μόνο για ένα μήνα ακόμα την λειτουργία του 7ου ξενώνα βρεφών, που σύμφωνα με τους εργαζομένους οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου.

Με την εξέλιξη αυτή, τα παιδιά του ξενώνα θα «στοιβαχθούν» στους άλλους δυο εναπομείναντες θαλάμους, ενώ το προσωπικό των παιδικών χωριών SOS που σήμερα εργάζεται εκεί, θα αποχωρήσει, αφήνοντας στους ελάχιστους εργαζόμενους επιπλέον φόρτο εργασίας.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της υποβάθμισης του Νοσοκομείου ενώ συνδέουν την εξέλιξη με την πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης να αποδεχθεί δωρεά από Ροταριανό Σύλλογο, για μετατροπή μέρους του του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης σε δομή φιλοξενίας για τα παιδιά  που απομακρύνονται με εισαγγελική εντολή από τις οικογένειές τους.

Η πρόταση δωρεάς από τον ροταριανό σύλλογο, και συγκεκριμένα της 2470 περιφέρειας της Rotary συνδέθηκε χρονικά με την παράλογη απόφαση της κυβέρνησης τον περασμένο χειμώνα, να αναστείλει τις εφημερίες του Νοσοκομείου, προκειμένου να μετατραπεί για ενάμιση μήνα, σε εμβολιαστικό κέντρο.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι Διοικήτρια της 2470 Περιφέρειας των Ρόταρυ είναι η Μαρίζα Οικονόμου, η οποία είναι στέλεχος της ΝΔ και το 2019 διορίστηκε από τον Πρωθυπουργό,  υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1ης ΥΠΕ), που έχει στη δικαιοδοσία της και το Παίδων Πεντέλης! Μάλιστα, οι ροταριανοί έχουν κάνει πλήθος εκδηλώσεων για να προωθήσουν τη δωρεά, ενώ σε τουλάχιστον μια από αυτές, έλαβε μέρος και ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Η διαμόρφωση της δομής από τη δωρεά των ροταριανών, οδήγησε ήδη σε προβλήματα και υποβάθμιση υπηρεσιών αφού ξηλώθηκαν θάλαμοι που φιλοξενούσαν χειρουργημένα παιδιά ενώ ο εξοπλισμός πετάχτηκε στα σκουπίδια, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι κατά της φροντίδας των παιδιών που απομακρύνονται από τις οικογένειες τους, αλλά τονίζουν ότι διαφωνούν με το να καταστεί το Νοσοκομείο σε «αποθήκη παιδιών» που θα έπρεπε να απολαμβάνουν άλλες υπηρεσίες:

«Ξέρουμε καλά, πως όλη αυτή η υποστελέχωση των δημόσιων δομών Πρόνοιας, αλλά και η ανάθεση της παιδικής προστασίας σε ιδιώτες – ΜΚΟ, πάγιες τακτικές σας έως τώρα, αποτελούν μερικούς από τους τρόπους να υλοποιηθεί σταδιακά το συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για κλείσιμο των δομών Παιδικής Προστασίας, στο όνομα της Αποϊδρυματοποίησης. Τα παιδιά χωρίς οικογένεια είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει! Οι δομές Παιδικής Προστασίας, είναι απολύτως αναγκαίες, και θα συνεχίσουν να είναι, μέχρι τα παιδιά αυτά να πηγαίνουν σε οικογένειες με όρους ασφάλειας για τα ίδια. Οι συνθήκες λειτουργίας τους, λοιπόν, πρέπει να είναι αξιοπρεπείς για τα ίδια και για τους εργαζόμενους, και να λειτουργούν με σύγχρονα επιστημονικά προγράμματα» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Show More

Related Articles

Back to top button