Γιατί κ. Δήμαρχε?ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΝέαΕιδήσεις

Για τσιμεντοποίηση του Αμαρουσίου καταγγέλει τη διοίκηση ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Η Κασταλία»

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αμαρουσίου «Η Κασταλία» καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου για ασύστολη τσιμεντοποίηση της περιοχής.

Ειδικότερα, η διοίκηση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Οι πολίτες του Αμαρουσίου και εμείς ως περιβαλλοντικός  Σύλλογος παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τη «σπουδή» της δημοτικής αρχής, να συνδράμει στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στην αξιοποίηση μεγάλων οικοπέδων-ελεύθερων χώρων στο Μαρούσι και μάλιστα σε περιοχές που ασφυκτιούν από τις υπερτοπικές χρήσεις και τη βεβαρυμένη κυκλοφορία αυτοκινήτων και ανθρώπων.

Η αρχή έγινε με την έναρξη οικοδομικών εργασιών στο πρώην οικόπεδο «Κούρου», έπειτα από σχετική, άμεση αδειοδότηση από την Πολεοδομία του Δήμου μας, έναντι του σταθμού ΗΣΑΠ «Νερατζιώτισσα», προκειμένου να κατασκευαστεί ένα ακόμη συγκρότημα γραφείων, όπως και στο διπλανό (πρώην) ΧΕΥ Νεραντζιώτισσας, αντί να δημιουργηθεί ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση του σταθμού και την αποσυμφόρηση των γύρω περιοχών του Ψαλιδίου, του Αγ. Θωμά και των Εργατικών, από την παράνομη στάθμευση, μέσω της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους δημόσιας ωφέλειας, όπως προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι.

Εν συνεχεία, με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, καταργήθηκε ο δρόμος που χωρίζει τα δύο οικοδομικά τετράγωνα, το Ο.Τ. 1083, ιδιοκτησίας «ΙΑΣΩ», στο οποίο βρίσκεται το εν λόγω ιδιωτικό νοσοκομείο και έχει χρήση γενικής κατοικίας, με το Ο.Τ 1086, ιδιοκτησίας του «ΙΑΣΩ», που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, αλλά έχει χρήση αμιγούς κατοικίας και η ενοποίηση πλέον του ενιαίου οικοδομικού τετραγώνου ως Ο.Τ. 1083, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο «ΙΑΣΩ» να επεκτείνει και στον σημερινό υπαίθριο χώρο στάθμευσης τη χρήση γενικής κατοικίας -υπηρεσίες υγείας και να κατασκευάσει ανάλογο κτίσμα με το «ΙΑΣΩ» και σε αυτόν τον χώρο.

Αντίστοιχος οικοδομικός οργασμός σε υπερμεγέθη κτήρια γραφείων και επιχειρήσεων παρατηρείται και στο Ανατολικό Μαρούσι, στις οδούς Φραγκοκλησιάς και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, με βέβαιο αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση και συμφόρηση της περιοχής.

Κατόπιν όλων αυτών των ατυχών και θλιβερών επιλογών της δημοτικής αρχής, ο Σύλλογός μας διαμαρτύρεται έντονα για το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο να απαξιώνονται και να ισοπεδώνονται οι ανάγκες μιας ολόκληρης πόλης υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων

Καλούμε, έστω και τώρα, τη δημοτική αρχή να συμπλεύσει με την κοινωνία και τις ανάγκες της και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προστατευθεί ο χαρακτήρας της πόλης μας, ως προάστιο και να μην καταλήξει σε υπερτοπικό, αστικό και επιχειρηματικό κέντρο.

Πηγή: enypografa.gr

Show More

Related Articles

Back to top button