ΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Γιάννης Σγουρός: “Καταψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός της Περιφέρειας Αττικής”

Όπως αναφέρει ο πρώην περιφερειάρχης και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής Γιάννης Σγουρός “Σε ηχηρή αποδοκιμασία για τη διοίκηση Πατούλη αναδείχτηκε η ψηφοφορία για τον οικονομικό απολογισμό του 2022, αφού καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, με ψήφους 50 έναντι 48”.

«Πρόκειται για τον 4ο κατά σειρά απολογισμό της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής που έκλεισε -δυστυχώς- και αυτός με πρωτογενές έλλειμμα (42 εκατ. ευρώ), ανεβάζοντας το συνολικό ποσό του πρωτογενούς ελλείμματος κατά τη θητεία Πατούλη στα 170 εκατ. ευρώ (περίοδος 2019-2022)» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Αποτέλεσμα της πολιτικής των αλόγιστων σπαταλών και των ανεξέλεγκτων αναθέσεων είναι η Περιφέρεια Αττικής να οδηγείται σε στάση πληρωμών» όπως κατήγγειλε ο Γ. Σγουρός.

Ο ίδιος άσκησε παράλληλα σκληρή κριτική στον κ. Πατούλη και για την πανάκριβη προεκλογική κομματική φιέστα που στήθηκε στο Ζάππειο, προφανώς με χρήματα των φορολογουμένων. Προέβη μάλιστα σε σοβαρές καταγγελίες ότι ο κ. Πατούλης έχει επιδοθεί σε μια πανάκριβη διαφήμιση μέσω προωθήσεων στο διαδίκτυο για να προπαγανδίσει τον απολογισμό του, η οποία υλοποιείται από εταιρεία που τους τελευταίους τρεις μήνες έχει υπογράψει συμβάσεις (οι δύο απευθείας αναθέσεις) με την Περιφέρεια Αττικής άνω των 7 εκατ. ευρώ».

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι «ο κατήφορος της σημερινής διοίκησης, ιδίως τώρα που βαδίζουμε την προεκλογική περίοδο, θα γίνεται ακόμη πιο ολισθηρός, ακόμη πιο επικίνδυνος για την Αττική και τον τόπο μας. Η μόνη ελπίδα, η μόνη ύση, είναι όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, μακριά από κομματικές ταμπέλες, να συστρατευθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Είναι η ευκαιρία μέσα από τη μάχη της Περιφέρειας Αττικής, μέσα από το μετερίζι της Αυτοδιοίκησης να στείλουμε ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα συμπόρευσης και αντίδρασης σε ό,τι μας πληγώνει, σε ό,τι δεν μας αντιπροσωπεύει, ως ανθρώπους, ως λαό, ως κοινωνία. Να γυρίσουμε την πλάτη στο φαίνεσθαι, στο δήθεν, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, στη διαφάνεια, στην εντιμότητα και στη διαφάνεια που τόσο πολύ έλειψαν αυτά τα χρόνια».

Show More

Related Articles

Back to top button