2ΚηφισιάΔημοτικά

Γέφυρα Βαρυμπόμπης: Τα στοιχεία της «στατικής επάρκειας» ζήτησε ο Δήμος Κηφισιάς 

Επιστολή του Γιώργου Θωμάκου στον Νίκο Ταχιάο για τη γέφυρα Βαρυμπόμπης

 

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τη δημοτική Αρχή Κηφισιάς, η επιστολή του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου προς τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαο Ταχιάο, με την οποία ζητά τα στοιχεία εκείνα που αφορούν στη γέφυρα Βαρυμπόμπης και σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του υφυπουργού, καταδεικνύουν ότι η «γερασμένη γέφυρα» έχει «δομικά ζητήματα».

Υπενθυμίζεται ότι σε δημόσια τοποθέτησή του, ο Ν. Ταχιάος είχε αναφέρει ότι «πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν παρεμβάσεις, καθώς βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να προχωρήσει άμεσα στα όσα απαιτούνται και να δοθεί οριστική λύση. Η γέφυρα θα πρέπει να ανακατασκευαστεί ή να κατεδαφιστεί ανεξαρτήτως από το εάν μπουν διόδια στη Βαρυμπόμπη».

Αξίζει να τονιστεί ότι το Υπουργείο είχε αναφερθεί και στο θέμα των διοδίων, εκτιμώντας πως το 2024, θα ξεκινήσει εκ νέου τη διαβούλευση με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους ώστε να υπάρξει μια οριστική λύση.

Σημειώνεται πως η σύμβαση παραχώρησης της εταιρείας «Νέα Οδός», η οποία διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, λήγει το 2038 και έως τότε και για κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο, εν προκειμένω το Υπουργείο, καταβάλει το ποσό των 25 εκατομμυρίων ετησίως στην παραχωρησιούχο εταιρεία για διαφυγόντα κέρδη, λόγω της μη συμμόρφωσης με τα όσα προέβλεπε η σύμβαση για την ύπαρξη σταθμών διοδίων.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο Γιώργος Θωμάκος (όπως είχε ενημερώσει και το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25 Οκτωβρίου) απέστειλε έγγραφο αίτημα του Δήμου Κηφισιάς προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη χορήγηση στοιχείων που αφορούν στη γέφυρα Βαρυμπόμπης.

Show More

Related Articles

Back to top button