ΚοινωνίαΑπόψειςΖητείται Παρόν

Χαζοί Ισπανοί και “σοβαροί” Έλληνες

Η Ισπανικη κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τον ΦΠΑ για όλα τα βασικά τρόφιμα και πάγωσε τα ενοίκια.

Δεν είναι σοβαροί οι Ισπανοί. Πως είναι δυνατόν να είναι τόσο λαικιστές; Αλλά αυτοί έχουν χρήμα, δεν είναι σαν εμάς τους Έλληνες που πρέπει να είμαστε σοβαροί γιατί δεν έχουμε.

Το είπε άλλωστε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, πριν ένα μήνα: Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να μη ζητάμε μείωση ΦΠΑ στο ψωμί γιατί αυτό θα κοστίσει στα φορολογικά έσοδα του Κράτους.

Και τα λεφτά δεν φτάνουν για όλους.

Εμείς εδώ χρειαζόμαστε φορολογικά έσοδα από τους πολλούς για να τα μοιράσουμε μέσω απευθείας αναθέσεων σε λίγους και εκλεκτούς που στήνουν εταιρείες την προηγούμενη μέρα της ανάθεσης.

Εμείς εδώ χρειαζόμαστε φορολογικά έσοδα για να στηρίξουμε την ενημέρωση και τα media της 108ης θέσης στον κόσμο με ζεστό χρήμα και χάρισμα χρεών.

Εμείς εδώ χρειαζόμαστε φορολογικά έσοδα για να στηρίξουμε ιδιώτες μετόχους κερδοφόρων αεροπορικων εταιρειών και ενδεχόμενα διαφυγόντα κέρδη λόγω πανδημίας ή για να αποζημιώσουμε ιδιωτικές κλινικές για την βοήθεια που δεν έδωσαν στο ΕΣΥ.

Εμείς εδώ χρειαζόμαστε φορολογικά έσοδα για να τα παίρνουμε ως επιδόματα και ευχαριστούμε την πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση που είναι φιλάνθρωποι και μας ελεεί με χρήμα που θα μας πάρει πίσω μέσω της φορολογίας.

Εμείς εδώ είμαστε σοβαροί και μας αρέσει να ζούμε με χαμηλούς μισθούς, πανάκριβο ρεύμα, το καλάθι του Άδωνι και τον ΦΠΑ σταθερά υψηλό γιατί πρέπει να φάνε και οι καρχαρίες για μη μείνουν νηστικοί και μας φάνε ζωντανούς.

Τι χαζοί που είναι τελικά αυτοί οι Ισπανοί;

 

V

 

Show More

Related Articles

Back to top button