Αγία ΠαρασκευήΔήμοιΔημοτικάΕιδήσεις

Β. Ζορμπάς: “Ένας διπρόσωπος λαϊκιστής και ένας ματαιόδοξος εργάζονται σε βάρος της λειτουργίας του Δήμου”

Σε νέα ανακοίνωση προέβη ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς και η δημοτική παράταξη “Αγία Παρασκευή, η πόλη μας”, της οποίας είναι επικεφαλής, σε σχέση με το φλέγον ζήτημα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, προχωρόντας σε προσωπικές επιθέσεις απέναντι στον πρώην δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο και στον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Οικονόμου. Διέψευσε τα όσα είπαν σε δικές τους ανακοινώσεις για το θέμα της καθαριότητας στο Δήμο Αγίας Παρασκευής κατηγορώντας τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο για “λαϊκισμό” και τον κ. Γιώργο Οικονόμου για “ματαιοδοξία”, μιλώντας ταυτόχρονα για “καθεστώς εύνοιας” υπέρ κάποιων εργαζομένων από την προηγούμενη διοίκηση το οποίο η νυν δημοτική αρχή προτίθεται να καταργήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”:

“Ο δρόμος που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας, δεν «είναι σπαρμένος με λουλούδια». Τα προβλήματα είναι πολλά, δεν μας τρομάζουν όμως γιατί είμαστε αποφασισμένοι να τα αντιμετωπίσουμε και να τα λύσουμε. Στον αγώνα αυτό, θα επιθυμούσαμε να έχουμε και την βοήθεια της ολόκληρης αντιπολίτευσης. Δυστυχώς, κάποιες παρατάξεις όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά υποσκάπτουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή. Νομίζουν ότι έτσι κάνουν ζημιά στη διοίκηση ενώ αυτοί φαίνονται «οι καλοί». Εθελοτυφλούν, γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι η  ζημιά που προκαλούν είναι τελικά σε βάρος των δημοτών, των κατοίκων και στην λειτουργία του Δήμου.

Ο τέως Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, με τον λαϊκισμό που τον διέκρινε και τον διακρίνει, αναφέρεται στο θέμα που έχει παρουσιαστεί με την καθαριότητα, συκοφαντώντας μάλιστα το Δήμαρχο αποκαλώντας τον «ψεύτη και υβριστή» των εργαζομένων. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που με τη μάσκα του δήθεν ευγενούς διαρκώς κατηγορεί τους άλλους για οξύ και υβριστικό λόγο. Ξέχασε ότι λίγες ημέρες πριν, στο Γραφείο Αντιδημάρχου, αναφερόμενος στους εργαζόμενους, είπε: «Και σε μας τα ίδια έκαναν». Φαίνεται πως διαφορετικά τοποθετείται όταν δεν υπάρχουν μικρόφωνα και κάμερες. Ξέχασε επίσης το τι συνέβαινε με την καθαριότητα στην πόλη επί δημαρχίας του. Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να εξορθολογίσει το ζήτημα των υπερωριών και των νυκτερινών αποζημιώσεων, που κοστίζουν ένα σωρό χρήματα στους δημότες. Δεν παραγνωρίζουμε το σοβαρό έργο που επιτελείται από την Υπηρεσία Καθαριότητας και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δεν είμαστε διατεθειμένοι όμως, να συνεχίσουμε ένα καθεστώς εύνοιας λίγων σε βάρος των πολλών. Καθεστώς που δημιούργησε με τον λαϊκισμό της και την ευνοιοκρατία η διοίκηση του κ. Σταθόπουλου.

Από την άλλη, ο κ. Οικονόμου πήγε, λέει, στην Εισαγγελία και ζήτησε να του δοθούν εκατοντάδες έγγραφα. Στον κ. Οικονόμου αρέσει να εντυπωσιάζει με φράσεις ή κινήσεις προκειμένου να τρέφει την ματαιοδοξία του και μετά να φωτογραφίζεται καμαρωτός σε διάφορες πόζες. Είναι επικεφαλής παράταξης, Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Με τις ιδιότητές του αυτές, του έχουν σταλεί όλα τα έγγραφα για τα οποία ζήτησε Εισαγγελική παραγγελία. Πέραν αυτού, όλα είναι αναρτημένα στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στο ΕΣΗΔΗΣ, όπου ο καθένας μπορεί να τα δει και να τα τυπώσει. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος «τότε γιατί τα ζητά πάλι»; Γιατί, εκτός από την ματαιοδοξία του και την αγάπη του για δημοσιότητα, ξέρει ότι με τον τρόπο αυτό θα πρέπει μια ολόκληρη Υπηρεσία να ασχοληθεί για έναν μήνα για να του παραδώσει τις φωτοτυπίες των εγγράφων που ζητά (και τα οποία ήδη έχει). Ικανοποιεί έτσι και την ανάγκη του για επίδειξη της «μεγαλειότητάς» του, αφού όλοι θα εργάζονται χωρίς λόγο γι΄αυτόν.  Σαμποτάρει τη δουλειά των υπηρεσιών που έχουν σοβαρά θέματα να ασχοληθούν και εκκρεμότητες να τακτοποιήσουν, αφού η Οικονομική Υπηρεσία είναι αφοσιωμένη στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού, κλείνοντας ταυτόχρονα το Οικονομικό Έτος.

Ένας διπρόσωπος λαϊκιστής και ένας ματαιόδοξος που έμειναν χωρίς αφήγημα, λοιπόν, εργάζονται σε βάρος της λειτουργίας του Δήμου και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος αλληλοσυμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο σε μια ιδιόμορφη και ετερόκλητη πολιτική συμμαχία. Οι ίδιοι μπορεί να καμαρώνουν για τη στάση τους αυτή, προφανώς δεν γνωρίζουν το πώς τους χαρακτηρίζουν οι δημότες.”

Show More

Related Articles

Back to top button