ΚοινωνίαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Βόρειος Τομέας Αθηνών: Αρκετές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Αρκετές είναι οι εκδηλώσεις και δράσεις που προγραμματίζονται στους 12 Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Δήμος Χαλανδρίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ο Δήμος Χαλανδρίου, μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, αλλά και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, οργανώνει σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν το Σάββατο 4 Μαρτίου με δράση ενημέρωσης στο κέντρο του Χαλανδρίου. Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) και της δημοτικής παράταξης Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου διένειμαν φυλλάδια με πληροφορίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας.

Στις 6 Μαρτίου οργανώθηκε διαδικτυακή ενημέρωση για τα μέλη των ΔΕΠΙΣ Βόρειου Τομέα σχετικά με το περιεχόμενο της «Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης», που αφορά στην πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Στις 15 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εν νέου το διαδικτυακό σεμινάριο, με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία και σχολείο – Ο ρόλος του/της εκπαιδευτικού για την αντιμετώπιση του φαινομένου», από τις 12.40 – 14.10, σε συνεργασία με την Α΄ – Γ΄ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Περικλής».

Θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Νικολαΐδης, ψυχίατρος, διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Μιρέλα Παπαχλιμίντζου, νομικός, στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Χαλανδρίου.

Στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που θα παρακολουθήσουν την επιμόρφωση θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα θέματα βίας θα πραγματοποιηθούν, από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, και στα ΚΑΠΗ του Δήμου Χαλανδρίου.

Τέλος, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου έχει προγραμματίσει εκ νέου κύκλο συναντήσεων ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των αξιωματικών των αστυνομικών τμημάτων Βορειοανατολικής Αττικής, αναφορικά με ζητήματα έμφυλης βίας, το νομικό πλαίσιο που τα διέπει και τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών. Οι ενημερώσεις θα ξεκινήσουν από το Α.Τ. Χαλανδρίου.

Δήμος Πεντέλης

Η Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων προσκαλεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, και ώρα 19:30, στην εκδήλωση της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης (17ης Νοέμβρη & Αγίου Γεωργίου).

Θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα για τη Μέλπω-Λογοθέτη Μερλιέ, την Ελληνίδα που αναστύλωσε τον πολιτισμό των Μικρασιατών προσφύγων.

Θα μιλήσει η φιλόλογος Χρυσάνθη Αθηνάκη με θέμα «Μέλπω-Λογοθέτη Μερλιέ και η προσφορά της στον Ελληνισμό».

Την εκδήλωση θα διανθίσει με ύμνους η χορωδία του σωματείου «Ύμνος και Παράδοση» υπό τη διεύθυνση του κ. Εμμανουήλ Χανιώτη.

Show More

Related Articles

Back to top button